Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: Crveni krst obeležio Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi
Zaječar: Crveni krst obeležio Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

Zaječar: Crveni krst obeležio Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst u Zaječaru danas je, u Radul begovom konaku, obeležio Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maj.

Tom prilikom uručene su zahvalnice svim srednjoškolcima koji su se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi i prvi put dali krv, dodeljene su i zahvalnice učenicima koji su učestvovali na literarnom i likovnom konkursu „Krv život znači“, učesnicima na Festivalu pozorišnih predstava u okviru programa Promocija Humanih Vrednosti, aktivnim volonterima Crvenog krsta Zaječar koji su cele godine pokazali izuzetnu plemenitost i humanost, kao i „petlićima“ – ekipi prve pomoći koja je učestvovala na Državnom takmičenju Prve pomoći.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se s ciljem da se podigne pažnja javnosti o potrebama koje život znače, kao i da zahvali svim dobrovoljnim davaocima krvi koji nesebično učestvuju u akcijama davanja krvi. Samo, na primer, za jednu operaciju na otvorenom srcu potrebno je čak osam davalaca krvi, pa je na svakih 100 sekundi potreban jedan davalac. Ovaj podatak samo pokazuje koliki je značaj dobrovoljnog davanja krvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>