Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Cene grobljanskih usluga veće za 12.4%
Zaječar: Cene grobljanskih usluga veće za 12.4%

Zaječar: Cene grobljanskih usluga veće za 12.4%

Odbornici zaječarskog parlamenta su na poslednjoj sednici Skupštine grada izglasali povećanje cena grobljanskih usluga za 12,4 odsto. Prema rečima Bojana Trandafilovića, direktora Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“, korekcija cena grobljanskih usluga nije vršena od januara 2015. godine.

„Poslovi na pružanju komunalnih usluga na sahranjivanju, svrstavaju se u veoma teške fizičke poslove. Pored toga što su ovi poslovi veoma teški, karakteristično je i to da se obavljaju u specifičnom okruženju. Kako se radi o veoma značajnoj delatnosti za ceo grad naše preduzeće ima obavezu da stvori osnovne uslove za normalno funkcionisanje ove radne jedinice, a to podrazumeva i formiranje ekonomske cene, koja bi trebalo da pokrije osnovne troškove koji nastaju prilikom pružanja ove usluge. Usvajanje novog cenovnika omogućilo bi nam da zakupcima grobnih mesta po osnovu održavanja i zakupa omogućimo plaćanje na više rata“, naglasio je na sednici Skupštine grada Trandafilović.

Kako je navedeno u obrazloženju cene zakupa grobnih mesta u drugim gradovima Timočke krajine su znatno veće u odnosu na cene zakupa koje bi se primenjivale po novom cenovniku u Zaječaru.

Do sada su Zaječarci za čišćenje i uređenje groblja po grobnom mestu godišnje izdvajali po hiljadu dinara, a od ove godine ta obaveza biće uvećana za 125 dinara. Cene sahrana su skočile u proseku za oko hiljadu dinara, te će sada, po novom cenovniku, cena sahrane na Novom gradskom groblju Mali Stupanj iznositi 10.361 dinar, doj je nešto niža cena sahrane na starom zaječarskom groblju.

Miloš Stojadinović iz Odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ izneno je primedbu na ulaganje prihodovanog novca u novo groblje koje se, zbog neadekvatnog terena, pokazalo kao loše rešenje za sahranjivanje, te je predložio da je bolje naći novu lokaciju za gradsko groblje, nego i dalje ulagati u nešto što propada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>