Najnovije vesti
Home / Sport / Sportski Zaječar na kraju godine u znaku malog fudbala -POČINJE VELIKI NOVOGODIŠNJI TURNIR
Sportski Zaječar na kraju godine u znaku malog fudbala -POČINJE VELIKI NOVOGODIŠNJI TURNIR

Sportski Zaječar na kraju godine u znaku malog fudbala -POČINJE VELIKI NOVOGODIŠNJI TURNIR

29. Novogodišnji turnir u malom fudbalu, ove godine će biti održan od 14. do 29. decembra u sportskoj hali na Kraljevici. Na danas održanoj konferenciji za novinare, rečeno je da se Novogodišnji turnir organizuje u šest kategorija, a da je i ove godine, obezbeđen bogat nagradni fond. 

Zaječar će od 14. do 29. decembra biti grad malog fudbala. Takmičenje će biti organizovano u kategorijama: mlađi petlići (2009. i mlađi), petlići (2007. i mlađi), pioniri (2005. i mlađi), kadeti (2002. i mlađi), seniori i veterani. Pomoćnik gradonačelnika za sport, Milan Stanković, je na konferenciji istakao da Grad podržava sve sportske manifestacije, posebno ovu koja je tradicionalna.

„Nivo kvaliteta turnira je sve bolji, prošle godine nismo imali nikakvih problema na turniru, ove godine se nadamo da ćemo napraviti korak dalje i što se tiče organizacije, i što se tiče same masovnosti. Masovnost je najvažnija u čitavoj ovoj priči, a tu pre svega mislimo na decu. Ovo je prilika da se deca zabave na određeni način i da razviju takmičarski duh. Želimo da nam sportska hala na Kraljevici bude puna, i da ljubitelji malog fudbala dođu u što većem broju“, istakao je Stanković.

Prema rečima Igora Božinovića, generalnog sekretara Saveza, i ove godine su očekivanja da će sve proteći onako kako je i planirano, bez ikakvih problema. Kada je reč o samom programu turnira, prve utakmice igraće se od subote 14. decembra, a za 19. decembar predviđena je pauza  zbog praznovanja Svetog Nikole.

„Prijavljivanje ekipa je moguće do petka 13. decembra, do 12.00 časova, u prostorijama Sportskog saveza. Već od 14. decembra u prepodnevnim satima počinju utakmice mlađih kategorija: mlađi petlići (2009. godište i mlađi) i pioniri  (2005. i mlađi). U nedelju, 15. decembra će igrati petlići (2007. i mlađi) i kadeti (2002. i mlađi). Sve ostale kategorije kreću sa takmičenjem od 16. decembra u popodnevnim časovima. Izvlačenje parova za seniorske ekipe i ekipe veterana, održaće se u subotu 14. decembra, od 15.00 časova, odmah po završetku takmičenja mlađih kategorija. Moram da napomenem da će polufinalne utakmice biti odigrane 28. decembra u prepodnevnim časovima, kada će igrati sve mlađe kategorije, dok će u popodnevnim časovima biti odigrane utakmice za sve ostale kategorije. 29. decembra biće odigrane sve finalne utakmice, kao i utakmice za treće mesto. Za mlađe kategorije utakmice se igraju u prepodnevnim satima, za ostale u popodnevenim“, istakao je Božinović i dodao:

„Kada je reč o kotizaciji, ona ostaje ista kao i prošle godine: mlađi petlići i petlići 3.000 dinara, pioniri 4.000 dinara, kadeti 6.000 dinara, seniori 12.000 dinara i veterani 5.000 dinara.  Prošle godine smo imali u svim kategorijama 53 ekipe, očekujemo da ove godine bude više“.

Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok-održavanje“ je na konferenciji za novinare istakao da će i ove godine, tokom trajanja turnira, posetioci moći da se osveže u bifeu, u okviru sportke hale, za čiji zakup će biti raspisana licitacija.

„Već sutra će biti raspisana licitacija za idavanje bifea u sportkom centru. Ono što je praksa, kao i svake godine, kada je reč o ulaznicima, ulaz u sportski centar tokom utakmica grupne faze i tokom prvog dela eliminacione faze će biti besplatan, naplaćivanje karata počeće za polufinalne utakmice i iznosiće 50 dinara, dok će za finalne utakmice biti 100 dinara“, rekao je Lalić.

Kada je o nagradnom fondu reč, za osvojeno prvo mesto u kategoriji kadeta, nagrada je 25.000 dinara, za drugo 15.000, dok je za treće 10.000 dinara. U kategoriji seniora prvo mesto pobedniku donosi 250.000 dinara, drugo mesto 150.000 dinara, dok je za treće mesto obezbeđeno 100.000 dinara. Osvajači  prvog mesta u kategoriji veterana mogu da računaju na 20.000 dinara, osvajači drugog na 15.000 i osvajači trećeg na 7.000 dinara.

Za ostale kategorije organizatori su pripremili brojne robne nagrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>