Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Budžet za 2017. godinu 2 MILIJARDE I 40 MILIONA
Zaječar: Budžet za 2017. godinu 2 MILIJARDE I 40 MILIONA

Zaječar: Budžet za 2017. godinu 2 MILIJARDE I 40 MILIONA

Predloženi budžet Grada Zaječara za 2017.godinu iznosi 2.040.516.108,00 dinara, stav je Gradskog veća. Kada se izuzmu sopstveni prihodi korisnika, planirana sredstva iznose 1,9 milijardi dinara.

Budžet je realan i ostvarljiv, rekao je predsednik Komisije za budžet Isidor Marković, i omogući će normalno funkcionisanje korisnika i servisiranje obaveza. Da je za narednu godinu kao i za ovu na izmaku, budžet rađen potpuno drugačije nego prethodnih desetak godina, svedoči i to da su od početka godine zaduženja prema školama, direktnim i indirektnim korisnicima smanjena za 250 miliona dinara, a da je lokalna samouprava funkcionisala u skladu sa mogućnostima.

Kako se navodi u saopštenju sa Gradskog veća, da se domaćinski poslovalo svedoči i danas usvojen Predlog četvrtog dopunskog budžeta za 2016.godinu, kojim su sredstva smanjena za 347.727.922,80 dinara. Marković je objasnio da se prvi put smanjuju i prihodna i rashodna strana, da budžet oslikava realno stanje i da će izvršenje biti oko 80%.

O predloženom dopunskom budžetu za ovu godinu i predlogu budžeta za 2017.godinu izjasniće se odbornici Skupštine grada na narednoj sednici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>