Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječar: Bogojavljenske svečanosti i plivanje za Časni krst
Zaječar: Bogojavljenske svečanosti i plivanje za Časni krst

Zaječar: Bogojavljenske svečanosti i plivanje za Časni krst

Organizacioni odbor juče je u Zaječaru usvojio program praznovanja Bogojavljenja u gradu na Timoku i Bogojavljenskog plivanja za Časni krst.

U duhu negovanja tradicije, Grad Zaječar i Srpska pravoslavna eparhija timočka i ove godine na Bogojavljenje organizuju plivanje za Bogojavljenski Časni krst na Crnom Timoku, na Popovoj plaži.

Svečanost počinje u 8.30 Svetom Liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru, a veliko vodoosvećenje u porti Saborne crkve predviđeno je za 10.30. Svečana litija, koja će se kretati od Saborne crkve kroz centar grada do Popove plaže, polazi u 11 sati, dok će svečanost povodom sedmog plivanja za Časni krst na Popovoj plaži početi u 11 sati i 30 minuta.

Prijavljivanje zainteresovanih plivača moguće je u Gradskoj upravi u Zaječaru, u Službi protokola, do 14 sati 17. januara.
Osoba za kontakt je Nevena Čolić, a telefon za detaljnije informacije je 060/398-9212.

Prijavljivanje se može vršiti lično ili putem linka.

http://www.zajecar.info/prijava-za-bogojavljensko-plivanje-za-casni-krst

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>