Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ZAJEČAR BEZ TRI ODELJENJA! Načelnik Okruga: Broj slobodnih mesta u srednjoškolskim centrima je dovoljan da se prime svi koji završe osnovne škole
ZAJEČAR BEZ TRI ODELJENJA! Načelnik Okruga: Broj slobodnih mesta u srednjoškolskim centrima je dovoljan da se prime svi koji završe osnovne škole

ZAJEČAR BEZ TRI ODELJENJA! Načelnik Okruga: Broj slobodnih mesta u srednjoškolskim centrima je dovoljan da se prime svi koji završe osnovne škole

U Zaječaru je danas održana 30. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga. Na dnevnom redu sednice se između ostalog našao i odobreni plan upisa učenika u srednje škole na području Zaječarskog upravnog okruga u školsku 2017/2018 godinu. 

Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odredilo je plan upisa budućih odeljenja za prvi razred srednjih škola.

Ovim planom na području grada Zaječara u odnosu na prošlogodišnji upis planirana su tri odeljenja manje.

Vladan Paunović načelnik Zaječarskog upravnog okruga rekao je nakon sednice da će za svakog učenika u Zaječarskom okrugu biti mesta da se upiše u srednju školu.

„Na prostoru Zaječarskog okruga 924 učenika završava osnovnu školu.  Ministarstvo je odobrilo 8, 4%  više mesta u srednjim školama, tako da će svako imati mogućnost da pronađe svoje zanimanje. Treba ih usmeravati na smerove, profile koji će imati svoju primenu u društvu. Zaječar je ostao bez tri odeljenja, bez stomatološkog tehničara, jednog odeljenja u okviru Gimnazije i turističkog tehničara. Broj slobodnih mesta u srednjoškolskim centrima je dovoljan da se prime svi koji završe osnovne škole“, kaže Paunović i dodaje:

„Mi ćemo podržati sve ono što je u interesu učenika, ali ne smemo podržavati nešto što će te učenike zarobiti u okviru nekih svojih zanimanja. Država pravi zaokret kada je u pitanju upisna politika , a znamo da će problema biti i mi moramo mnogo kvalitetnije sarađivati sa Privrednom komorom, Zavodom za zapošljavanje, lokalnom samoupravom u pogledu traženja posla i edukovanja ljudi i dece kako bi mogla da žive od svojih zanimanja“.

Na pitanje novinara o tehnološkim viškovima Paunović odgovara:

„Mi znamo da je iz godine u godinu broj dece sve manji i manji, i u skladu sa tim ćemo se svi ponašati. Ne možemo govoriti unapred o nekim stvarima“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>