Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar bez dočeka Nove godine na Trgu
Zaječar bez dočeka Nove godine na Trgu

Zaječar bez dočeka Nove godine na Trgu

ORGANIZOVANOG DOČEKA NOVE GODINE NA GRADSKOM TRGU U ZAJEČARU NEĆE BITI.

Novogodišnje i božićne svečanosti pod pokroviteljstvom Grada Zaječara počinju u utorak, 27.decembra na Trgu oslobođenja, i biće znatno skromnije nego ranijih godina, navodi se na zvaničnom sajtu Gradske uprave.

Prve večeri koncert narodnih igara održaće kulturno-umetnička društva, dok je za sredu u Školi za osnovno muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac” predviđen Novogodišnji koncert učenika škole.

U četvrtak, 29.decembra na gradski trg stiže Deda Mraz, koji će okupnjenim mališanima deliti bombone. U programu pod nazivom “Novogodišnja žurka” i koji počinje u 15,30, učestvuju polaznici dramske i muzičke radionice Dečjeg centra, deca iz Predškolske ustanove “Đulići” i glumci zaječarskog pozorišta koji će izvesti predstavu “Novogodišnji urnebes”.

Proslava Badnjeg dana i Božića počinje u ranim jutarnjim satima 6.januara, kada će biti posečeno badnje drvo. Bdenije u Sabornom hramu Roždestva Presvete Bogorodice u Zaječaru je u 16 sati, nakon čega svečana litija kreće ka centru grada.

Nalaganje badnjaka je na Trgu oslobođenja u 18 sati, a Božićna liturgija tačno u ponoć.

U oranizaciji svečanosti učestvuju: Centar za kulturu i turizam, PU Đulići, ŠOMO “Stevan Mokranjac”, Timočka eparhija, OI Đorđe Simeonović i Dečiji centar.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>