Najnovije vesti
Home / Kultura / Zaječar: ANSAMBL KOLO PRIREDIO KONCERT ZA PAMĆENJE (FOTO)
Zaječar: ANSAMBL KOLO PRIREDIO KONCERT ZA PAMĆENJE (FOTO)

Zaječar: ANSAMBL KOLO PRIREDIO KONCERT ZA PAMĆENJE (FOTO)

Ansambl narodnih igara i pesama „Kolo“ iz Beograda priredio je u nedelju uveče u Zaječaru, brižljivo izabranim i marljivo spremanim programom, koncert za pamćenje, izvodeći kolaž program narodnih igara iz Srbije, kao i narodne srpske igre s teritorija van Srbije.

Članovi ansambla “Kolo“, čiji programi predstavljaju uzor i model scenskog etno prikazivanja, objedinjujući osnovne vrednosti tradicionalne kulture, uspeli su da predstave sve ono najbolje iz Srbije, a publika u prepunom zaječarskom pozorištu umela je to da nagradi dugotrajnim aplauzima.

U 69 godina rada repertoar „Kola“obuhvatio je više od 120 koreografija, dok danas obuhvata preko 40 koreografskih djela svih etnokoreoloških oblasti Srbije i Crne Gore, kao i oblasti s područja bivše Jugoslavije. Ansambl „Kolo“ je i dobitnik mnogih domaćih i internacionalnih nagrada.
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>