Najnovije vesti
Home / Zaječar info / ZADOVOLJSTVO I OSMESI NA DEČIJIM LICIMA na kraju akcije „Jedan paketić, puno ljubavi“
ZADOVOLJSTVO I OSMESI NA DEČIJIM LICIMA na kraju akcije „Jedan paketić, puno ljubavi“

ZADOVOLJSTVO I OSMESI NA DEČIJIM LICIMA na kraju akcije „Jedan paketić, puno ljubavi“

U okviru akcije „Jedan paketić puno ljubavi“, Crveni krst Zaječar tradicionalno svake godine, daruje najugroženije mališane novogodišnjim paketićima i slatkišima. Ove godine je uručuno 150 paketića deci do 12 godina, a na svečanosti je izvedena i predstava volontera Crvenog krsta. Najveći osmeh i oduševljenje dece izazvala je poseta Deda Mraz.

Svečano je bilo juče u prostorijama zaječarskog Crvenog krsta. Osmesi mališana, oduševljenje zbog paketića i druženja sa Deda Mrazom, samo je nekoliko detalja koji opisuju svečanost priređenu za najugroženije zaječarske mališane, povodom predstojećih praznika. Mnogima od njih je to jedini novogodišnji paketić koji će dobiti uoči novogodišnjih i božićnih praznika, pa je ova akcija „Jedan paketić puno ljubavi“ od velikog značaja za njih.

Prema rečima Vladana Markovića, sekretara zaječarskog Crvenog krsta ova humanitarna akcija se svake godine organizuje za decu koja su korisnici Narodne kuhinje, a broj dece je ove godine povećan. Cela akcija ne bi bila moguća bez velike podrške donatora, koji su i ovog puta pokazali humanost na delu.

„Mi smo imali veliku podršku zaječarskih škola, vrtića, odnosno dece, roditelja koji su darivali slatkiše i slaniše. Međutim, veliku i nesebičnu podršku pružili su naši generalni sponzori akcije a to je „Tekijanka“ a osim njih pomogli su „Milenijum“, „Jumis“ i mnogi drugi. Trudili smo se da im sve ovo upriličimo na jedan zanimljiv način kako bi im ostalo u sećanju i nadamo se da će lepo provesti praznike, da će biti srećni i da će odavde poneti lepo sećanje. Mi očekujemo jedan bolji početak za svu ovu decu u Novoj godini a mi ćemo se i na dalje truditi da im pružimo sve ono što im nedostaje. Znate da Narodna kuhinja nije samo pružanje obroka, već i drugih vidova pomoći, i trudimo se da pre svega pomognemo deci koja su korisnici Narodne kuhinje, pa onda i starijima“, rekao je Marković.

Porodična kompanija „Tekijanka“ nastavlja putem humanosti, što je pokazala i učešćem u akciji „Jedan paketić, puno ljubavi“. Prema rečima Danijele Caranović, PR menadžera „Tekijanke“, do sada je podeljeno oko 500 novogodišnjih paketića u mnogim gradovima Timočke krajine a darivanje će se nastaviti i u narednoj godini.

„Ove godine smo prvi put u Zaječaru i imali smo tu mogućnost da pomognemo deci i da obogatimo ove novogodišnje paketiće proizvodima iz našeg asortimana. Moram da priznam da se izuzetno radujemo, evo vidite, takve osmehe na dečijim licima koji zaista nemaju cenu. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju Tekijanka sprovodi svake godine i Zaječarci će imati priliku da nas upoznaju. Mi smo već sa našom veselom družimo na putu, posetili smo Kladovo, Knjaževac, Negotin, Majdanpek, do danas smo uručili 500 novogodišnjih paketića što za ugroženu decu, što za decu sa posebnim potrebama. Gledali smo da svaki grad pokrijemo i da što više mališana usrećimo za praznike. I u narednoj godini nastavljamo sa humanitarnim radom. Već u januaru planiramo obilazak porodilišta jer nagrađujemo prvu bebu, Imaćemo jednu lepu akciju za Božić, gde ćemo u svakom gradu imati česnicu sa zlatnikom, gde će učestvovati deca, dolazi nam dosta toga, ali ono što je sigurno je da ćemo ostati na putu humanosti. Zahvaljujemo se i našim kupcima koji su uz nas jer da nisu uz na, ne bismo mogli da pružimo ovakvu pomoć Ovo nije samo pomoć Tekijanke, već i građana“, istakla je Danijela.

Crveni krst u Zaječaru će u saradnji sa ovakvim i sličnim donatorima, nastaviti i u narednoj godini da pomaže socijalno ugroženim licima, a sumirajući godinu koja je na izmaku, zaposleni u toj organizaciji napomenuli su da je saradnja sa lokalnom samoupravom ove godine bila na izuzetnom nivou i da će i na dalje, zajedničkim snagama, ići kao istom cilju a to je pomoć najugroženijima kako u gradu, tako i na selu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>