Najnovije vesti
Home / Vesti / Zabeleo se Zaječar, tokom dana novi snežni pokrivač
Zabeleo se Zaječar, tokom dana novi snežni pokrivač

Zabeleo se Zaječar, tokom dana novi snežni pokrivač

U većem delu Srbije danas se očekuju obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača, od 10 do 20 centimetra, a u planinskim predelima i stvaranje snežnih nanosa, prognoza je RHMZ. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od -3 do 1 stepen.

U Zaječaru danas oblačno sa snegom jačeg intenziteta, u popodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko nule. U petak će u doći do formiranja novog snežnog pokrivača. Minimalna temperatura -6, najviša dnevna -3 stepena.

U petak oblačno, ujutro i pre podne mestimično sa snegom. Od sredine dana prvo na jugu i jugozapadu, zatim i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina.

U Srbiji je jutros oblačno, u većini krajeva pada slab sneg i temperatura je nešto ispod nule, pa vozači treba vožnju maksimalno da prilagode zimskim uslovima. Vozače u uslovima kada se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica u obavezi su da drže veće odstojanje od vozila ispred, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije su na Kelebija oko tri sata, a na Horgošu oko sat i po.

Na putevima prvog prioriteta u Timočkoj krajini ima snega od 1 do 3 centimetra, na putevima drugog prioriteta ima snega od 3 do 5 centimetara, dok na putevima trećeg prioriteta snega ima od 5 do 10 centimetara. Vidljivost je smanjena pre Tresibabe na 30 metara. Zabrana kretanja teretnog saobraćaja preko Čestobrodice i Tresibabe je ukinuta. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>