Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ZABELEO SE ISTOK SRBIJE: Oprez zbog moguće poledice!
ZABELEO SE ISTOK SRBIJE: Oprez zbog moguće poledice!

ZABELEO SE ISTOK SRBIJE: Oprez zbog moguće poledice!

Prvi sneg koji je jutros pao u Zaječaru i Timočkoj krajini nije prouzrokovao neke veće probleme, kako u pogledu funkcionisanja lokalnih samouprava tako i u putnoj infrastrukturi.

Na prevoju Čestobrodica i na Tresibabi, kao i na svim putevima prvog prioriteta u Timočkoj krajini, ima od jednog do dva centimetra snega.

Slična situacija je i na putevima drugog prioriteta. Na putevima trećeg prioriteta u višim predelima ima i do 5cm snega.

Debljina snežnog pokrivača na Babinom zubu je 15cm, dok na Crnom vrhu kod Bora ima oko 12 centimetara snega.

-Meteorolozi najavljuju da će i do kraja dana padati sneg, ali se ne očekuje da on prouzrokuje neke ozbiljnije probleme. Lokalne samouprave dosta dobro funkcionišu tako da građani nisu u problemu kada je u pitanju snabdevanje toplotnom energijom, snabdevanje strujom ili vodom, istakao je Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga.
On je vozačima savetodao da brzinu prilagode uslovima puta i budu obazrivi jer se očekuje da temperatura tokom noći padne ispod nule što će prouzrokovati i poledicu.

U 17 sati najniža temperatura u Timočkoj krajini izmerena je u Lukovu -4ºC, a najviša u Kladovu +3ºC. -1ºC je temperatura u Boru, dok je u Zaječaru +1ºC.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>