Najnovije vesti
Home / Društvo / ZA ZAJEČARSKE SREDNJOŠKOLCE BESPLATAN AUTOBUSKI PREVOZ -Evo i koliko je ostvarenje budžeta za prvih 9 meseci
ZA ZAJEČARSKE SREDNJOŠKOLCE BESPLATAN AUTOBUSKI PREVOZ -Evo i koliko je ostvarenje budžeta za prvih 9 meseci

ZA ZAJEČARSKE SREDNJOŠKOLCE BESPLATAN AUTOBUSKI PREVOZ -Evo i koliko je ostvarenje budžeta za prvih 9 meseci

ZA PRVIH DEVET MESECI OVE GODINE GRAD ZAJEČAR OSTVARIO MANJE OD 50% PLANIRANOG BUDŽETA

Grad je u prvih devet meseci ove godine ostvario prihode 45,18% od plana za 2016. godinu, dok su rashodi 44,95% od godišnjeg plana, rečeno je na sednici Gradskog veća prilikom razmatranja Izveštaja o izvršenju budžeta od početka godine do kraja septembra.

Posebno je istaknuto da je uspostavljena redovnost u isplati zarada direktnih i indirektnih korisnika budžeta, da se rate i kamate za ranije uzete kredite isplaćuju na vreme, kao i da se školama sredstva redovno prenose utvrđenom dinamikom, uz otplatu ranijih potraživanja.

Gradonačelnik je obavestio većnike da je od 6 miliona evra kredita do sada vraćeno 3,6 miliona evra, kao i da su u toku pregovori o refinansiranju ostatka ranijih zaduženja, na period do 10 godina.

Gradsko veće usvojilo je i Zaključak kojim se odobrava besplatan javni gradski i prigradski prevoz učenicima srednjih škola u Zaječaru koji imaju mesto prebivališta u prigradskim naseljima i selima na teritoriji grada Zaječara.

Na sednici utvrđen je i Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>