Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Za vikend u Zaječaru organizovana Mini maksi liga Timočke krajine
Za vikend u Zaječaru organizovana Mini maksi liga Timočke krajine

Za vikend u Zaječaru organizovana Mini maksi liga Timočke krajine

U sportskoj hali na Kraljevici za vikend je održano popularno fudbalsko takmičenje  -Mini maksi liga Timočke krajine.

Osnovni cilj ovakvih takmičenja za najmlađe je pre svega u popularizaciji dečijeg fudbala, ali i u stvaranju baze najmlađih fudbalskih polaznika, sve u cilju sticanja osnovnih fudbalskih veština. Interesovanje dece za ovaj sport je oduvek na zavidnom nivou, pa ovakva takmičenja uvek imaju dobar odjek kod najmlađih sportista.

Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu, ovog puta u fudbalu,  ima veliki značaj za  njihov duhovni i telesni razvoj.

U hali na Kraljevici je za vikend vladalo veliko interesovanje kod dece za ovo fudbalsko takmičenje.

Krunislav Simić, direktor Mini maksi lige Timočke krajine je rekao da se već treću godinu zaredom ovo takmičenje realizuje u Zaječaru.

„Istakao  bih da smo u sistemu Mini maksi lige Srbije već treći put , ali se na nivou Srbije Mini maksi liga organizuje već 17 godina. Ove godine organizovaće se 27 liga na teritoriji cele Srbije, ali mi smo jedinstveni jer  takmičenje organizujemo po  regionalnom principu. Odlučili smo se za ovaj način, jer smo jedino ovako mogli da dođemo do lige, evidentan je  nedostatak  dece i klubova“, kaže Simić i dodaje:

“ Ovde smo okupili 7 klubova najspremnijih  za ulazak  u takmičenje, tu su klubovi iz Zaječara, Bora, Negotina i Knjaževca, a u narednom periodu očekujemo učešće još klubova,

Svoje snage na terenu u hali na Kraljevici odmeravali su dečaci rođeni od 2006.  do 2009.godine.

Organizator Mini maksi lige Timočke krajine je Sportski savez grada Zaječara, a učestvuju klubovi iz  Zaječara, Bora, Negotina i Knjaževca.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>