Najnovije vesti
Home / Boljevac / Za veću vidljivost na internetu: OBUKA ZA PREDSTAVNIKE 40 MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA ZAJEČARSKOG I BORSKOG OKRUGA
Za veću vidljivost na internetu: OBUKA ZA PREDSTAVNIKE 40 MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA ZAJEČARSKOG I BORSKOG OKRUGA

Za veću vidljivost na internetu: OBUKA ZA PREDSTAVNIKE 40 MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA ZAJEČARSKOG I BORSKOG OKRUGA

„Uvod u digitalizaciju za mala i srednja preduzeća“ naziv je treninga koji se održava u Zaječaru, a na kojem predstavnici 40 malih i srednjih preduzeća sa područja Zaječarskog i Borskog okruga imaju mogućnost da unaprede svoje znanje u oblasti digitalizacije i povećaju vidljivost svojih preduzeća na internetu.

Trening realizuje Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) u okviru projekta GO DIGITAL! koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

Značaj digitalizacije poslovanja, pregled dostupnih i korisnih elektronskih servisa na internetu, platforme za pretragu partnera i izvora finansiranja, neki su od segmenata ove obuke, a posebna pažnja posvećuje se praktičnom radu. Kroz praktični deo obuke, učesnici će raditi na unapređenju sopstvene vidljivosti na internetu, pozicioniranju na Google Maps i izradi sopstvenog marketing plana iz koga će se, kroz projekat, identifikovane prioritetne aktivnosti i finansirati.

„Sam projekat je namenjen malim i srednjim preduzećima iz Borskog i Zaječarskog okruga i cilj je da im pomognemo da se intenzivnije uključe u procese digitalizacije i digitalne revolucije. Na osnovu istraživanja koje smo mi ranije radili ustanovili smo da je jako puno preduzeća koja se bave turizmom i uslugama a koja nemaju nikakvu vidljivost na internetu, jednostavno kao da nisu prisutna. U današnjem društvu i vremenu biti odsutan sa interneta znači ne postojati. To je ono što mi pokušavamo da promenimo. Kroz ovaj trening i kroz još jedan koji ćemo organizovati pokušaćemo da prenesemo neke informacije i znanje našim polaznicima, a u drugoj fazi i da implementiramo neke direktne mere internet marketinga, navodi Dragan Milutinović, projekt menadžer u RARIS-u i dodaje:

„Još jedan trening bi trebalo da se održi krajem ovog meseca. Učesnici projekta će kasnije moći da dobiju direktnu podršku da bi bili vidljiviji na internetu.

Među polaznicima je i Jelena Mitrović iz Zaječara, vlasnica salona „Estetik“.

„Očekivanja su velika s obzirom na to da su ljudi iz ove institucije jako profesionalni. Oni rade jedan značajan projekat za ovaj kraj, edukaciju na polju marketinga. Svima nama će to koristiti u poslu, u smislu povećanja obima poslovanja, da se za naše firme iz istočne Srbije čuje mnogo dalje, kaže je Jelena Mitrović.

Stevan Bukatarević koji dolazi iz kladovskog restorana „Jezero“ ističe važnost obuke kao što je ova, navodeći da digitalizacija danas predstavlja neizostavni deo za unapređenje poslovanja svih sektora ugostiteljstva i turizma.

„Mi smo ovde konkretno baš zbog digitalnog marketinga. To smo sami već započeli ali su potrebe gostiju sve veće“, kaže Bukatarević.

Nakon što u okviru ovog treninga polaznici naprave svoj mali marketing plan, na drugom treningu krajem meseca će im se pomoći da dobiju direktno znanje iz internet marketinga, a kasnije će se finansirati i neke aktivnosti iz tog njihovog marketing plana. Oni će dobiti sredstva za oglašavanje na internetu, za izradu veb sajtova ili korekciju postojećih, izradu logoa i slično.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>