Najnovije vesti
Home / Kultura / Za sve ljubitelje pozorišta u Zaječaru: Komad „Žurka, žurka“ u petak
Za sve ljubitelje pozorišta u Zaječaru: Komad „Žurka, žurka“ u petak

Za sve ljubitelje pozorišta u Zaječaru: Komad „Žurka, žurka“ u petak

U petak, 17. februara, аnsаmbl Pozorištа Timočke krаjine „Zorаn Rаdmilović“ izvešće komаd „Žurkа,žurkа“ Mаrkа Gаmoletijа, u režiji Irfаnа Mensurа.

Početаk predstave je u 20 sаti, a cenа kаrte je 100 dinara.

Sve počinje kada Viktor pozove svoju ljubavnicu Violet da dođe u njegov stan jer njegova žena, Marta, treba da ode na put. Kako bi sve bilo na nivou, poziva i kuvaricu Vivijen da im spremi svečanu večeru. Ali supruga ne odlazi na put pa Viktor poziva svog prijatelja Filipa da odglumi Violetinog ljubavnika. Međutim, zaplet nastaje kada Filip predstavi kuvaricu Vivijen kao svoju ljubavnicu pre nego je Violet uopšte i došla.

Radi se o komediji situacije, moglo bi se govoriti i o komediji karaktera, o nizu zapleta bojenih lažima, prevarom i obmanama. I naizgled neveštim tumačenjima samih likova. Možda najteže na sceni, igrati lik koji treba da je neuverljiv u onom što izgovara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>