Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Nemački „Help“ pomaže razvoj mikro biznisa u Zaječaru
Nemački „Help“ pomaže razvoj mikro biznisa u Zaječaru

Nemački „Help“ pomaže razvoj mikro biznisa u Zaječaru

Predstavnici nemačke organizacije „Help“ održaće u petak u Zaječaru prezentaciju projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ otvorenu za javnost.

Na skupu će detaljno biti predstavljen projekat, način konkurisanja, proces dodele grantova i realizacija nabavke odnosno isporuke opreme, prava i obaveze korisnika grantova. Raspoloživi broj grantova u opremi u vrednosti od 2400 evra u drugom krugu projekta je najmanje jedanaest.
Početak je u 12 sati u velikoj sali GU Zaječar.

Ostale prezentacije biće održane:
• u ponedeljak, 6. februara u 9,30 u Domu kulture u Grljanju, i u 12 sati u Domu kulture u Gamzigradu,
• u utorak, 7. februara u 9,30 u kafani „Lovački raj“ u Velikom Izvoru i u 12 sati u Domu kulture u Halovu,
• u sredu, 8. februara u 9,30 u Domu kulture u Rgotini, a u 12 sati u kafani „Dubočanac“ u Dubočanu.

Korisnici će dobiti mogućnost da pokrenu poslovanje ili da prošire postojeću poslovnu aktivnost uz zaposlenje novog radnika, a 80% vrednosti donacije su bespovratna sredstva. Uz opremu korisnici će dobiti i poslovne i stručne obuke i mentoring.

U prethodnom krugu projekta u Zaječaru je podržano 19 korisnika grantovima u opremi prosečne vrednosti 2400 evra i to jedna zanatska, četiri uslužne i 14 poljoprivrednih delatnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>