Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Za kupovinu pokretne imovine zaječarske Toplane nije bilo zainteresovanih -Ničić: GRAĐANI KOJI SU PRIKLJUČENI NA DALJINSKO GREJANJE MOGU MIRNO I BEZBRIŽNO DA OČEKUJU POČETAK GREJNE SEZONE!
Za kupovinu pokretne imovine zaječarske Toplane nije bilo zainteresovanih -Ničić: GRAĐANI KOJI SU PRIKLJUČENI NA DALJINSKO GREJANJE MOGU MIRNO I BEZBRIŽNO DA OČEKUJU POČETAK GREJNE SEZONE!

Za kupovinu pokretne imovine zaječarske Toplane nije bilo zainteresovanih -Ničić: GRAĐANI KOJI SU PRIKLJUČENI NA DALJINSKO GREJANJE MOGU MIRNO I BEZBRIŽNO DA OČEKUJU POČETAK GREJNE SEZONE!

Prvo javno nadmetanje za prodaju pokretne imovine u vlasništvu stečajnog dužnika Javnog komunalnog preduzeća „Toplana- Zaječar“ zakazano od strane Agencije za licenciranje stečajnih upravnika za danas, nije održano jer nije bilo zainteresovanih.

Podsetimo, među pokretnim stvarima za koje je nadmetanje zakazano su kotao na mazut sa gorionikom, dva kotla na lož ulje sa gorionicima, kotao MIP-TIMO 500t sa gorionikom, stari gorionik Topling, rezervoar na mazut sa grejačima, pumpe za vodu, grejne instalacije, cisterna za naftu, elektromotori…

Bez obzira na to što grad Zaječar danas nije otkupio imovinu JP „Toplana“ kako bi daljinsko grejanje u narednom periodu moglo da funkcioniše, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić kaže za Radio Magnum da građani koji su priključeni na daljinsko grejanje, mogu mirno i bezbrižno da očekuju početak grejne sezone jer neće biti nikakvih problema.

„To što se grad ne oglašava po svim pitanjima koja su, za nekog aktuelna, za nekog nisu, ne znači da grad ne vodi računa o celokupnoj strategiji koja se tiče najvažnijih pitanja života građana u gradu, a to je higijena grada, održavanje javnih površina, grejanje i mnoge druge komunalne oblasti. Po pitanju samog daljinskog grejanja, oni građani koji su priključeni na daljinsko grejanje, mogu mirno i bezbrižno da očekuju početak grejne sezone i neće biti nikakvih problema zbog bilo kakvih licitacija od strane Agencije za stečaj. Danas se na toj licitaciji niko nije javio, sledeći potez je da grad uđe u pregovore i da postigne sporazum sa agencijom jer po našim svim procenama, apsolutno, vrednost imovine koja je danas bila na licitaciji, nije tolika koliko je procenjeno od strane agencije i zato nismo ni reagovali i to spada u strategiju o kojoj se javno ne govori a posebno ne zbog bilo kakve prozivke. Mi pomno pratimo i stečaj Toplane i stečaj JKP „Kraljevica“ i onog trenutka kad to bude povoljno i u interesu grada i ovih preduzeća, mi ćemo reagovati“, kaže Boško Ničić i dodaje:

„Ova današnja licitacija i ukupan popis onoga što je bilo na prodaji, samo govori o tome da su itekako u zabludi oni koji su rekli da je neko, nekada, nekome prodao imovinu grada. Da je tako onda ne bi bila ta imovina  na ovako javnoj licitaciji i ovde se otvara jedno veliko pitanje ko je u protekle 4 godine, zaustavio ili nije vodio spor koji smo mi poveli protiv firme, koja je od „Moravije Energo“ preuzela akcije u Toplani Zaječar, za dug od 2.200 tona mazuta koje su oni potrošili, naplatili od građana Zaječara, a da grad nikada novac nije video. A grad se duži u Republičkim robnim rezervama za tu količinu mazuta. Oni koji su sa tadašnjim direktorom sedeli i dogovarali takve stvari treba jednog dana da objasne, zašto se do dana današnjeg nije naplatio taj ogroman dug za mazut.

Kada je reč o strategiji  daljeg razvoja sistema grejanja u gradu, Ničić kaže da se u ovom trenutku ozbiljno razmišlja o tome da mazut više ne bude osnovni energent za daljinsko grejanje u Zaječaru.

„Polako, u fazama, a uz pomoć čak i Kancelarije Vlade Republike Srbije, treba da se pređe na bio masu, jer i Zaječar i okolina, u budućnosti treba da razmišljaju o ovom energentu koji sada bukvalno bacamo, a koji je itekako koristan i može nam poslužiti za grejanje. Na taj način je moguće i pojeftiniti grejanje u odnosu na sadašnju cenu, a to je nešto što se zove strategija i planovi“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>