Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Za izazivanje požara na otvorenom kazna i do milion dinara!
Za izazivanje požara na otvorenom kazna i do milion dinara!

Za izazivanje požara na otvorenom kazna i do milion dinara!

Iz Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru upozoravaju građane da imajući u vidu vremenske prilike koje pogoduju nastajanju i širenju požara na otvorenom prostoru, da je po članu 50 Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i bičjnih ostataka na otvorenom prostoru.

U saopštenju se navodi da MUP Republike Srbije preduzima mere i radnje u cilju sprečavanja nastanka požara na otvorenom prostoru, a protiv svakog pravnog i fizičkog lica koje postupi suprotno zabrani biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, za koji je predviđena kazna u iznosu od:

-300. 000 do 1. 000. 000 dinara za pravno lice, 10. 000 do 50. 000 za odgovorno lice u pravnom licu, 150. 000 do 500. 000 za preduzetnike i 10. 000 do 50. 000 dinara za fizička lica.

Izazvani požari na otvorenom prostoru kojima je ugrožena imovina većeg obima povlači krivičnu odgovornost po članu 278  Krivičnog zakonika kojim su predviđene kazne zatvora i novčane kazne za izvršeno ovo krivično delo.

Iz Odeljenja za vanredne situacije obaveštavaju da će u narednom periodu biti vršen obilazak terena od strane ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vanredne situacije Zaječar a sve u cilju prevencije požara na otvorenom prostoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>