Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Za decu bez roditeljskog staranja 450 božićnih paketića!
Za decu bez roditeljskog staranja 450 božićnih paketića!

Za decu bez roditeljskog staranja 450 božićnih paketića!

Rotari klub Zaječar, povodom najradosnijeg hrišćanskog paznika Božića, dodelio je danas oko 450 novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog starateljstva Centra za socijalni rad u Zaječaru.

Osmeh na dečijim licima bio je dovoljan pokazatelj da je ova akcija itekako bila uspešna.

„Naša organizacija ima širok spektar delovanja, najšire je ovo humanitarno, i tu poseban akcenat stavljamo na decu i omladinu, jer su oni naša budućnost. Drago mi je što opstajemo godinama kao humanitarna organizacija i što pomažemo onima za koje smatramo da im je pomoć neophodna“, rekao je Branislav Đurić, budući predsednik Rotari kluba Zaječar.

Ovu akciju pomogli su brojni donatori -organizacija Refugee Aid Serbia koja je obezbedila 350 paketića, deca iz PU „Đulići“, deca iz Rume, članovi Rotari kluba iz inostranstva.

Jana Canović  ispred Refugee Aid Serbia je izrazila veliko zadovoljstvo što je bila u prilici da pomogne deci bez roditeljskog staranja.

„Naša organizacija je u saradnji sa različitim školama i organizacijama u Rumi, Beogradu i Zaječaru organizovala prikupljanje paketića za ovu decu“, rekla je Canović.

„Ovo je već tradicionalno deseta godina kako Rotari klub daruje božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja, a paketiće će dobiti i druga deca koja su u sistemu socijalne zaštite“, rekla je Mira Andrijašević direktorka Centra za socijalni rad u Zaječaru.

Pojedinoj deci ovo je jedina radost za Novu godinu. Pored hraniteljskih i starateljskih porodica, Rotari klub čini sve kako bi život ovoj deci bio lepši i srećniji.

Podsetimo, starijim štićenicima Centra za socijalni rad u Zaječaru, studentima, Rotari klub je neposredno  pre novogodišnjih praznika dodelio novčanu pomoć od 10.300 din.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>