Najnovije vesti
Home / Vesti / Vulin u Zaječaru: Puna podrška Ministarstva odbrane Gradu Zaječaru
Vulin u Zaječaru: Puna podrška Ministarstva odbrane Gradu Zaječaru

Vulin u Zaječaru: Puna podrška Ministarstva odbrane Gradu Zaječaru

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Zaječar, obišao Komandu za razvoj Timočke brigade garnizon Zaječar i prisustvovao vežbi mirovne misije ovog garnizona.

Ministar Vulin je ovom prilikom u kasarni „Nikola Pašić“ održao sastanak sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem.

Na sastanku je bilo reči o dobroj saradnji i podršci koju Komanda za razvoj Timočke brigade garnizon Zaječar ima od strane Grada Zaječara, koja se između ostalog odnosi na održavanje vojnog kompleksa u Zaječaru. Ministar i gradonačelnik su razgovarali i o eventualnoj razmeni imovine.

Gradonačelnik Ničić je u svom obraćanju istakao da u okviru ove saradnje Grad Zaječar očekuje podršku i pomoć Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u slučaju vanrednih situacija, koje su u zimskim mesecima moguće u Zaječarskom okrugu.

Nakon sastanka u kasarni „Nikola Pašić“, Ministar Vulin je sa gradonačelnikom Ničićem pozdravio članove Nacionalnog saveta Vlaha koji su danas održali Skupštinu u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru.

U svom obraćanju članovima Saveta Ministar je rekao da država pruža punu podršku ovoj nacionalnoj manjini, da treba da budu ponosni na svoje poreklo i da ga čuvaju. On je naglasio da je Srbija ponosna na sve svoje narodne različitosti, koje se prenose s kolena na koleno.

Gradonačelnik Boško Ničić je pozdravljajući ovaj skup rekao da mu je drago što je Zaječar domaćin članovima Nacionalnog saveta Vlaha i ovom prilikom poručio da je važno da se očuva zajedništvo i jedinstvo Vlaha i Srba, jer je to je bogatstvo Timočke krajine, koje traje vekovima.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin se zahvalio gradonačelniku Bošku Ničiću na uspešnoj saradnji Grada i Vojske u ovom delu Srbije, i poručio da će ovo Ministarstvo pružiti punu podršku daljem razvoju saradnje između Vojske Srbije i Grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>