Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Vrućine se vratile -RHMZ upozorava na visoke temperature!
Vrućine se vratile -RHMZ upozorava na visoke temperature!

Vrućine se vratile -RHMZ upozorava na visoke temperature!

U Srbiji će danas biti veoma toplo sa najvišim temperaturama do 35 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, najniža temperatura će biti od devet do 17 stepeni a najviša od 32 do 35 stepeni.

U Zaječaru danas sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom 34 stepena. U nedelju sunčano, minimalna temperatura 19 stepeni, najviša dnevna 35. Od utorka svežije.   

Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Najviši stepen opreznosti se savetuje osobama sa kardiovaskularnim obolјenjima. Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti umor, glavobolјa i razdražlјivost. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, smanjenje fizičkih napora i primena adekvatne zaštite od UV zračenja. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Pojačan saobraćaj u Srbiji nastavljen je i od jutros, a za sada najduže se čeka na Horgošu oko sat vremena, a na Batrovcima oko pola sata, saopštio je AMSS.

Pojačan je saobraćaj na autoputu koji iz pravca Bugarske vodi ka Hrvatskoj i Mađarskoj. Upravo ovaj talas većeg broja vozila uslovio je duža zadržavanja na naplatnoj rampi Sirig ka Subotici gde je vreme zadržavanja za naplatu trenutno oko 60 minuta.

Na ostalim naplatnim stanicama zadržavanja su oko 10-tak minuta. Prema podacima Uprave granične policije na Horgošu sa Mađarskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 60 minuta.

Preporuka za ulazak u Mađarsku je granični prelaz Bački Breg, na njemu se retko kad čeka duže od 30 minuta kao i GP Kelebija. Ova dva prelaza otvorena su za sve državljane 24 časa. Manji prelazi Bački Vinogradi, Horgoš II, Đala i Bajmok rade od 7-19 časa.

Iz Srbije u Hrvatsku na GP Batrovci zadržavanja na našem prelazu su oko 30 minuta sa tendencijom porasta.  Međuzona sa Hrvatskom brzo se popuni, to u mnogome produžava zadržavanje na ulazu u Hrvatsku pa vozače danas očekuju promenljiva zadržavanja na ovom prelazu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>