Najnovije vesti
Home / Kultura / Vrhunski novinarski trojac u bašti Omladinskog centra – Knjiga NEBO SE OTVORILO predstavljena Zaječarcima
Vrhunski novinarski trojac u bašti Omladinskog centra – Knjiga NEBO SE OTVORILO predstavljena Zaječarcima

Vrhunski novinarski trojac u bašti Omladinskog centra – Knjiga NEBO SE OTVORILO predstavljena Zaječarcima

„Dva – dvaaaaa! Gol, gol, gol, gol! Nebo se otvorilo! Stadion je eksplodirao!“, čuvene su reči Milojka Pantića izgovorene pre 28 godine kada je Augentalerov autogol u poslednjim trenucima revanš meča Kupa šampiona doneo Zvezdi plasman u finale, a ostavio Bajern u šoku. „Nebo se otvorilo“ naziv je knjige najpoznatijeg srpskog sportskog novinara i komentatora Milojka Pantića, a čija je promocija priređena u utorak popodne u prepunoj, novootvorenoj, bašti Omladinskog centra.

Uživali su ljubitelji sporta, ali i ljubitelji lepe reči, a tome su pored autora knjige Milojka Pantića, svoj doprinos dali i novinar, rok kritičar i publicista Petar Peca Popović i dugogodišnji sportski novinar i autor knjige Montevideo, Bog te video, po kojoj je nastao istoimeni film, ali i knjige Zadnja pošta Timok, koju je čuveni Zaječarac Vladimir Stanković posvetio svom rodnom gradu.

U prijatnoj atmosferi bašte Omladinskog centra razgovaralo se o fudbalu i košarci, Zvezdi i Partizanu, o velikim fudbalskim zvezdama, o novinarstvu nekad i sad, zaječarskoj Gimnaziji i sto godina starom Timoku, o Milojku Pantiću kao dvanaestom igraču Crvene zvezde, kako su ga okarakterisali onomad kada je Zvezda postala prvak Evrope, o knjizi Nebo se otvorilo…

„Ovu knjigu ja sam bukvalno odsanjao. Preko dana sa prijateljima o raznim temama razgovaram u Maderi, a onda noću sve odsanjam. Čim se probudim ja to odmah zapišem, da ne zaboravim. U knjizi se nalazi sve: od politike, privrede, do sporta i kulture“, kaže Milojko Pantić.

Autor nas ovim štivom vodi kroz svojevrsni vremeplov, čuvajući od zaborava dane i godine u kojima se pisala istorija sporta, politike, novinarstva i jednog vremena koje se više neće ponoviti.

Zaječarci su ove letnje večeri uživali u druženju sa vrhunskim novinarskim trojcem, a po završetku promocije koju su priredili MasterMind i Sportska glaksija, autor je potpisivao primerke knjige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>