Najnovije vesti
Home / Ritam grada / VREO DAN PRED NAMA, za vikend još toplije!
VREO DAN PRED NAMA, za vikend još toplije!

VREO DAN PRED NAMA, za vikend još toplije!

U Srbiji će danas u većini krajeva biti pretežno sunčano i toplo, samo u severnim krajevima uveče i u toku noći promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Rublički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura biće od 12 do 20, najviša od 32 do 36 stepeni.

U Zaječaru danas veoma toplo. Najviša dnevna temperatura 33 stepena. Za dane vikenda još toplije. 

UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE ZA PODRUČJE SRBIJE: Do kraja sedmice u većini mesta maksimalna temperatura biće od 32 do 37 stepeni, a od ponedeljka do srede biće još toplije, od 35 do 40 stepeni.

Kraj radne nedelje i početak turističke sezone doneće nam, po pravilu, veći broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima, ali i na svim ostalim frekventnijim putnim pravcima u našoj zemlji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Vremenske prilike pak omogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja, a prema najavama meteorologa nastavlja se period sa temperaturama koje će se u najtoplijem delu dana kretati oko 35. podeoka, pa iz tog razloga savetujemo da pravite češće pauze u vožnji, koristite vodu za osveženje i izbegavate putovanje u najtoplijem delu dana, poručuju u AMSS-u.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta, osim na GP Gostun gde putnička vozila čekaju oko 60.

Od 08. jula do 31. avgusta, doći će do izmene režima saobraćaja usled radova na pojačanom održavanju kolovoza na državnom putu II A reda broj 222, deonica Svrljig-Kalna, od izlaza iz naseljenog mesta Crnojevića prema Perišu. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Izvode se radovi na sanaciji dilatacionih spojeva na mostovima, na državnom putu I B reda broj 34, deonica HE Đerdap 1-Tekija-Donji Milanovac. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Radovi će se izvoditi narednih 110 kalendarskih dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Do 12. jula produžavaju se radovi na zameni slabonosivog tla, na državnom putu I B reda broj 39, na deonici Pirot – Babušnica. Za vreme trajanja radova, saobraćaj će se izvoditi naizmeničnim propuštanjem vozila.

JP Putevi Srbije i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom. JP „Putevi Srbije“ je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći. Na svim naplatnim stanicama u Republici Srbiji je obezbeđena pijaća voda. Vozačima savetujemo da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>