Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „Vremeplov“ povodom obeležavanja Dana OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru
„Vremeplov“ povodom obeležavanja Dana OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru

„Vremeplov“ povodom obeležavanja Dana OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru

Povodom obeležavanja Dana OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, 14. decembra, učenici ove škole su, zajedno sa svojim nastavnicima pripremili niz zanimljivih aktivnosti na temu “Vremeplov“.

Škola je pripremila niz aktivnosti u okviru obeležavanja svog dana. Najpre je otvorena izložba najuspešnijih radova na likovnom i literalnom konkursu, održan je i kviz na engleskom jeziku, a za učenike viših razreda organizovano je takmičenje u spelovanju.

Aktivnost pod nazivom „Ostavi trag“ organizuju  nekadašnji učenici OŠ „Ljuba Nešić“.

Sutra, 14. decembra biće položeni venci na spomen bistu Ljube Nešića, a za 16 i 30 sati je zakazana Svečana akademija u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru.

U petak, 15. decembra polaznici dramske sekcije OŠ „Ljuba Nešić“ odigraće predstavu „Škola-nekad i sad“.

Osnovna škola “Ljuba Nešić” sagrađena je 1892. godine za potrebe tadašnje gimnazije, a od 1951. godine radi kao osnovna škola. Školu pohađa oko 650 učenika od prvog do osmog razreda i oko 70 dece predškolskog uzrasta. Zahvaljujući donacijama Norveške vlade škola je 2007. potpuno rekonstruisana.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>