Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Vremenski preokret: Nevreme sve bliže Srbiji!
Vremenski preokret: Nevreme sve bliže Srbiji!

Vremenski preokret: Nevreme sve bliže Srbiji!

U Srbiji se danas očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će od sredine dana zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve zemlje, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Najniža temperatura kretaće se od 15 do 22, najviša od 28 na severozapadu do 36 stepeni Celzijusa na jugoistoku.

U Zaječaru nakon sunčanog jutra, popodne naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Meteorolozi upozoravaju da nas očekuje preko 40 litara kiše po metru kvadratnom. Najviša dnevna temperatura 38 stepeni. U nedelju osetno hladnije sa kišom i pljuskovima. Minimalna temperatura 14, najviša dnevna 22 stepena. 

Zadržava se period s nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika, a najizraženije tegobe mogu osetiti osobe s respiratornim i cerebrovaskularnim obolјenjima. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, glavobolјa i nervoza. U saobraćaju je nephodna dodatna opreznost.

Na našim graničnim prelazima, prema trenutnim informacijama Uprave granične policije, na Horgošu putnička vozila, na ulazu i izlazu iz Srbije čekaju do 30 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja se kreću oko 120 minuta, a preporučuje se alternativni granični prelaz Šid koji vodi ka Vinkovcima.

Ka Crnoj Gori na Gostunu čeka se od 15 do 30 minuta. Na graničnom prelazu sa Makedonijom zadržavanja su oko 30 minuta, a isto toliko i na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske na Gradini, navedeno je u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>