Najnovije vesti
Home / Društvo / RASPUST! VREME DA SE PUNE „BATERIJE“ KROZ ODMOR I FIZIČKE AKTIVNOSTI
RASPUST! VREME DA SE PUNE „BATERIJE“ KROZ ODMOR I FIZIČKE AKTIVNOSTI
Foto: pixabay.com

RASPUST! VREME DA SE PUNE „BATERIJE“ KROZ ODMOR I FIZIČKE AKTIVNOSTI

Za učenike osnovnih i srednjih škola  u Srbiji sutra počinje drugi deo zimskog raspusta, a u školske klupe vratiće se 18. februara.

Školskim kalendarom je planirano da učenici imaju zimski raspust iz dva dela, prvi deo je bio tokom novogodišnjih i božićnih praznika od 1. do 8. januara, dok drugi deo zimskog raspusta počinje danas i završava se 14. februara, a na njega se naslanja Dan državnosti, pa će se đaci u školske klupe vratiti 18. februara.

Zimski raspust nikako ne znači da gledanje u televizijski i kompjuterski ekran treba u potpunosti da zamene sve obaveze koje su dominirale prethodnih meseci. Čak i pored nekoliko sati na igricama, „blejanja“, „smaranja“ i „otpadanja“ se i dalje ima vremena za još ponešto tokom dugog dana. Svako dete ima svoja interesovanja i bilo bi najbolje ukoliko bi iskoristilo raspust za odrađivanje onog za šta se nema vremena tokom školske godine.

Deca najbolje pune „baterije“ kroz odmor i fizičke aktivnosti. Ukoliko se ipak nešto mora obaviti tokom raspusta onda se te obaveze, prema rečima pedagoga, obavljaju od samog početka zimskog odmora, najgore bi bilo reći da ima vremena i da se to ostavlja za poslednji dan.

Za razliku od prethodnih godina, zaječarski osnovci i srednjoškolci će, ukoliko raspust provode u Zaječaru, slobodno vreme moći da upotpune na zatvorenom bazenu na Kraljevici, klizalištu, ili skijalištu, ukoliko vremenski uslovi to dozvole i na zaječarskoj Kraljevici bude snega.

Podsetimo, na zatvorenom bazenu je ulaz, uz đačku knjižicu, besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>