Najnovije vesti
Home / Vesti / VRBICA I VRATARNICA ZASIJALE: Konačno nova ulična rasveta
VRBICA I VRATARNICA ZASIJALE: Konačno nova ulična rasveta

VRBICA I VRATARNICA ZASIJALE: Konačno nova ulična rasveta

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ počeli su sanaciju i zamenu dotrajale ulične rasvete u seoskim mesnim zajednicama na području grada Zaječara. Nakon što su sijalice zamenjene u Vrbici, sa radovima se nastavilo u Vratarnici, dok će rasveta u ostalim selima, prema programu rada, biti zamenjena u narednom periodu. 

Dragan Stojković iz Vratarnice 56 godina živi u tom zaječarskom selu. Kako kaže, u prethodnom periodu se nije mnogo vodilo računa o uličnoj rasvetu, pa su meštani sela, često, sami kupovali sijalice i menjali, kako bi, kada padne mrak, mogli da se kreću seoskim ulicama.

„Pre pet, šest godina je poslednji put menjana rasveta, ljudi su često sami kupovali i menjali sijalice, jer nije prijatno uveče kada izađete iz kuće da je oko vas potpuni mrak. Ovde živi oko 350 meštana, i sigurno da nam ovo, što su konačno došli da zamene dotrajale sijalice, mnogo znači, svima nama“, rekao je Stojković.

Planom i programom rada Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“, ove nedelje je bila predviđena zamene rasvete u Vrbici, Selačkoj, Vratarnici i Malom Izvoru. Međutim, zbog radova koje je Elektrodistribucija morala da obavi u tim zaječarskim selima, ove nedelje je rasveta zamenjena samo u Vrbici i Vratarnici.

„Počeli smo sa zamenom ulične rasvete u zaječarskim selima u kojima „Timok održavanje“ prethodne godine, taj posao nije uspeo da uradi. Kompletna rasveta je ove nedelje zamenjena u Vrbici, i sada u Vratarnici. Kada govorimo o javnoj rasveti u selima na području Zaječara, mogu da kažem da je situacija loša, jer je uglavnom ta rasveta u lošem stanju. Mi smo planirali da ove nedelje osim Vratarnice i Vrbice, završimo radove i u Selačkoj, Malom Izvoru, međutim, zbog radova koje u tim selima izvodi Elektrodistribcija, bili smo onemogućeni da taj deo posla završimo, tako da ćemo te radove u ta dva sela, završiti naredne nedelje, a zatim se usredsrediti i na ostala sela, gde rasveta nije zamenjena. To su uglavnom, pod tupižnička sela – Lasovo, Lenovac, Leskovac i ostala sela u tom delu“, rekao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“.

Osim ovih radova, radnici tog javnog preduzeća paralelno rade i na uređnju zelenih površina u gradu, a polako se, prema rečima nadležnih u tom preduzeću,  priprema i  prolećna sadnju cveća.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>