Najnovije vesti
Home / Kultura / VRAŽOGRNAČKI TOČAK 9. I 10. AVGUSTA
VRAŽOGRNAČKI TOČAK 9. I 10. AVGUSTA

VRAŽOGRNAČKI TOČAK 9. I 10. AVGUSTA

Etno festival „Vražogrnački točak“, 37. po redu, biće održan u petak i subotu, 9. i 10. avgusta.

U okviru ovogodišnjeg „Točka“ posetioce očekuje bogat i raznovrstan program. Tako će u petak 9. avgusta, u 17.00 časova, biti otvorena izložba slika i domaće radinosti, koju će posetioci moći da pogledaju tokom trajanja manifestacije. U okviru kulturno-umetničkog programa učestvovaće: KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, GFA „Zo-Ra“ iz Zaječara, Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, ŠF „Kolo“ Doma Omladine iz Knjaževca i FD „Splet“ iz Novog Sada.

U subotu, 10. avgusta, od 17.00 časova, biće organizovane takmičenje u pripremi gulaša, dok će se od 20.00 časova predstaviti kulturno-umetnička društva „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, „Voja Čurić“ iz Kobišnice, „Sloga“ iz Vražogrnca, „Neresnica“ iz Neresnice, „Božur“ iz Zvezdana, „Graničar“ iz Halova, „Jasenica“ iz Negotina, „Rudna Glava“ iz Majdanpeka i „Rekovac“ iz Rekovca.

Organizatori Vražogrnačkog točka su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara.

Pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>