Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Vraća se zima, u Zaječaru ponovo sneg!
Vraća se zima, u Zaječaru ponovo sneg!
Foto: Pixabay

Vraća se zima, u Zaječaru ponovo sneg!

U istočnoj Srbiji danas oblačno, mestimično sa kišom.

Usled visokih temperatura prethodnih dana došlo je do naglog otapanja snega u celoj istočnoj Srbiji što je uticalo i na porast nivoa Crnog i Belog Timoka.

Prema jutrošnjim merenjima nivo Crnog Timoka u Zaječaru trenutno je na koti 180, dok je Beli u odnosu na jučerašnji dan, kada je prešao liniju redovne odbrane od poplava, sada opao za 60 cm, i nalazi se na koti 90. Nivoi Crnog i Belog Timoka u Boljevcu i Knjaževcu stagniraju. Voda iz Grliškog jezera se kontrolisano ispušta.

Na putevima u Timočkoj Krajini kolovozi su vlažni, a vidljivost je smanjena zbog magle, na Čestobrodici na 30 m, u okolini Bora na 80 m, a u okolini Klokočevca ima magle u višim predelima. Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Sneg će se prvo pojaviti na planinama, a uveče i noću pašće i u nižim predelima. Najniža temperatura od dva do šest, najviša od četiri na severozapadu do devet stepeni na jugoistoku.

Prema prognozi vremena za sedam dana, u Srbiji će biti hladno. Sutra oblačno, ujutro i pre podne još ponegde slab sneg. Od četvrtka umereno oblačno i uglavnom suvo. Temperatura malo ispod prosečnih vrednosti, ujutro slab i umeren mraz, danju najviša vrednost od 0 do 5 stepeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>