Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Vozači OPREZ! ZAJEČARSKA POLICIJA: PRAVITE ČEŠĆE PAUZE U TOKU PUTOVANJA!
Vozači OPREZ! ZAJEČARSKA POLICIJA: PRAVITE ČEŠĆE PAUZE U TOKU PUTOVANJA!

Vozači OPREZ! ZAJEČARSKA POLICIJA: PRAVITE ČEŠĆE PAUZE U TOKU PUTOVANJA!

VELIKE VRUĆINE UNOSE DODATNU NERVOZU, PRAVITI ČEŠĆE PAUZE U TOKU PUTOVANJA

Poštovanjem saobraćajnih propisa svi učesnici u saobraćaju štite sami sebe i druge, ali i svojim uzorom pozitivno utiču na svest mlađih naraštaja, kažu iz Policijske uprave Zaječara. Posebno oprezna vožnja savetuje se tokom turističke sezone kada je i saobraćaj intenzivniji.

-U toku letnjih meseci najčešće se putuje na duže relacije i često je to nedovoljno pripremljen polazak. Veoma je bitno praviti češće pauze u toku putovanja, na nekih dva do tri sata, izbegavati najtopliji deo dana, po mogućnosti je najbolje organizovati ga u noćnim satima kada je povoljnija temperatura u vazduhu, a i vozilo je tada više provetreno nego u toku dana. Putovanja po velikoj vrućini dodatno unose nervozu, kako kod vozača tako i kod putnika. Jako je bitno da se vozilo pripremi za duže putovanje zbog mogućih kvarova da ne bi došlo do neprijatnosti. Inače, zbog povećane frekvencije saobraćaja u toku leta saobraćajna policija pojačala je kontrolu na svim putnim pravcima u Republici Srbiji, pa i na putnim pravcima na području Policijske uprave Zaječara. Kontrola je posebno povećana na putnim pravcima prema destinacijama gde građani često putuju i provode svoje odmore. Kontrola je usmerena najčešće na  prekršaje koji su uzroci saobraćajnih nezgoda kao što su prekoračenje brzine kretanja i alkoholisanost vozača, kaže Darko Stojiljković, oficir za kontrolu i regulisanje Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Zaječar.

Broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na prethodne godine je u nekom smanjenju pa se iz saobraćajne policije nadaju da će taj trend biti nastavljen. To je ustvari i potvrda da se iz godine u godinu u većoj meri poštuju saobraćajni propisi.

-Na nezgode je najviše uticala svest vozača i koncentracija zbog visokih temperatura i broj učesnika jer dolazi do gužve i pada koncentracije, a saobraćajna kultura nam baš i nije na nekom nivou. Apelujemo na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi sačuvali ne samo svoj život već i ostalih učesnika u saobraćaju, ističe Stojiljković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>