Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Volonteri zaječarskog Udruženja „Beta“ pronašli Džerija u najgorim mukama -Nećete verovati kako danas izgleda…
Volonteri zaječarskog Udruženja „Beta“ pronašli  Džerija u najgorim mukama -Nećete verovati kako danas izgleda…
Foto: Udruženje Beta

Volonteri zaječarskog Udruženja „Beta“ pronašli Džerija u najgorim mukama -Nećete verovati kako danas izgleda…

Ovo je Džeri, pas koji je ostavljen da ugine u najgorim mukama, na „ničijem“ imanju, kod bivšeg „Jedinstva“ u Zaječaru. Za samo nekoliko dana postao je omiljeni lik na društvenim mrežama a kako i ne bi, kada je pravi heroj?

Kada su ga volonteri iz zaječarskog Udruženja „Beta“ pronašli, sasvim slučajno, dok su bili u potrazi za ženkom koju bi sterilisali, Džeri je jedva davao znake života. U raspaloj kućici za pse, napušten, zaboravljen, u lošem stanju…prizor koji se teško zaboravlja.

„Sedeo je nepomično u ćošku, dok ga je celo telo bolelo i svrbelo. Ne možete da zamislite taj užas. Bio je kost i koža, jer ljudi obično životinje sa kožnim oboljenjima teraju što dalje od sebe. Sedeo je i balavio, ne reagujući ni na šta“, pričaju volonteri ovog zaječarskog Udruženja „Beta“.

Džerijevo oko je, zbog velike upale, bilo gotovo zatvoreno. Međutim, „Betovci“ nisu želeli da odustanu, kako to uvek i biva. Odmah su ga odveli veterinaru, koji je prepisao terapiju antibioticima.

„Očistili smo ga od parazita, a nekoliko dana kasnije dobio je tabletu za sve kožne probleme. Danima smo molili za smeštaj, ali se, nažalost, niko nije javio. I tako Džeri sada živi u našim kolima. U „pick up“-u, u tovarnom delu. Tu provodi dane i noći, a puštamo ga samo kada dođemo sa terena i imamo vremena, jer smo od ujutru do uveče po gradu. Hrana, lekovi, nega i puno ljubavi je nešto što Džeriju ne nedostaje. Međutim, da li postoji život u automobilu? Složićete se da ne“, kažu vredni volonteri.

Džeri je postao pravi junak i nije se predao, sada je dobio na kilaži a upale više nema.

„Dlaka je počela da raste, oko se otvorilo, i što je veoma važno, on se raduje. Maše repom, dođe da se mazi i znamo da jedva čeka da ima nekog svog. Ima oko 5 meseci i biće srednjeg rasta. Mi smo ga koliko toliko ušuškali, ima redovne obroke, ali nemamo vremena da mu se posvetimo onako kako bi on želeo. Njemu treba dom pun ljubavi i pažnje. Sigurni smo da će biti savršen i prelep prijatelj, zato pomozite da nađe dom jer ne može više da boravi u kolima“, dodaju volonteri koji su Džeriju spasili život i HVALA IM, u ime svih ljubitelja životinja.

Foto: Udruženje „Beta“ Zaječar

One comment

  1. Svaka cast clanovima Bete i jos veca Dzeriju, prelepoj maloj dusi. A, da li je neko primetio haskija vezanog na lancu, kod zeleznicke stanice, kod spomenika, koji zivi u nehumanim uslovima ? Lepo se vidi sa trotoara da je u blatu i da ne postoje posude sa hranom i vodom pored njega. Ne prolazim tako retko tim putem tako da sam cuo zavijanje psa i preko dana a i kasno nocu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>