Najnovije vesti
Home / Ritam grada / VOLONTERI POMERAJU GRANICE -TOC organizuje razmenu volontera Srbije i Bugarske
VOLONTERI POMERAJU GRANICE -TOC organizuje razmenu volontera Srbije i Bugarske

VOLONTERI POMERAJU GRANICE -TOC organizuje razmenu volontera Srbije i Bugarske

Timočki omladinski centar organizovaće narednih dana u Zaječaru, razmenu volontera Srbije i Bugarske u okviru projekta Volonteri pomeraju granice. Dvadesetoro mladih iz Srbije i Bugarske, volonteri 5 volonteskih centara iz pograničnog regiona, imaće priliku da posete institucije i organizacije u Zaječaru i da čuju kako oni mogu tu ostvariti svoj volonterski angažman, a i tokom poseta volontirati.

Tokom januara, volonteri 10 volonterskih centara iz pograničnog regiona bili su u Vidinu na volonterskoj razmeni, kada su imali priliku da posete socijalne institucije za pomoć deci i mladima i u njima na kratko volontiraju.

Podsetimo, u okviru projekta Volonteri pomeraju granice, u pograničnom regionu Srbije i Bugarske otvoreno je 5 volonterskih centara, u Zaječarskom, Borskom, Nišavskom, Jablaničkom i Pirotskom okrugu, a njihov zadatka biće da koordinišu volontere u tom okrugu, kao i da budu spona između volontera i organizatora volontiranja (institucija, organizacija, preduzeća…).

Projekat Volonteri pomeraju granice realizuje Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskom centrom iz Vidina, Bugarska, a finansiran je od strane Evropske unije kroz INTERREG-IPA program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije.

Razmena volontera počinje danas, u 15 sati, aktivnostima u Prostoru za POMAK.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>