Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Vodovod u Zaječaru obeležava 60 godina postojanja
Vodovod u Zaječaru obeležava 60 godina postojanja

Vodovod u Zaječaru obeležava 60 godina postojanja

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u Zaječaru ove godine obeležava veliki jubilej, 60 godina postojanja.

Od 22. marta kada se obeležava Svetski dan zaštite voda pa do 17.septembra kada je u pogon pušten sistem na Kraljevici, planirano je mnoštvo aktivnosti kako bi se obeležio veliki jubilej ovog preduzeća.

Marko Paunović direktor JKP „Vodovod“ Zaječar najavljuje program obeležavanja značajnog datuma za Vodovod.

„Potrudićemo se da napravimo jedan sadržajan program. Počećemo sa izložbom fotografija i starih dokumenata, izradiće se monografija „Vodovod Zaječar 1957- 2017″, nakon toga sledi izrada kratkog video materijala,  a biće i  ciklus sa edukativnim aktivnostima upoznavanja predškolske i školske dece sa radom vodovoda“, rekao je Paunović i dodao da se nada da će biti organizovan i Okrugli sto sa temom zaštite podzemnih i površinskih voda.

Za 17. septembar je zakazana svečana akademija.

„Mi nažalost raspolažemo sa veoma skromnim sredstvima za organizovanje ovog jubileja, a unapred se zahvaljujemo ustanovama kulture u gradu koje će nas podržati, jer nam je neophodno da jubilej obeležimo na što primereniji način, rekao je Paunović.

Iako ide u susret velikom jubileju, JKP „Vodovod“ u Zaječaru se suočava sa finansijskim problemima i dugovanjima koji zaključno sa 15. februarom iznose 150 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>