Najnovije vesti
Home / Vesti / VODA sa pojedinih česama u Zaječaru NIJE ZA PIĆE!
VODA sa pojedinih česama u Zaječaru NIJE ZA PIĆE!

VODA sa pojedinih česama u Zaječaru NIJE ZA PIĆE!

ZAJEČARSKI VODOVOD DANAS JE IZDAO SAOPŠTENJE, DA VODA NA ČESMAMA U NASELJU DVA BRATA, KOD SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA I KOD ZLATNE ZVEZDE, NIJE ZA PIĆE I DA ODSTUPA OD PRAVILNIKA O HIGIJENSKOJ ISPRAVNOSTI VODE ZA PIĆE.  

Kako je za Magnum radio izjavila upravnica Fabrike vode Aleksandra Bajić, Zavod za javno zdravlje Timok u Zaječaru je izvršio analizu na 29 areteskih česama, od kojih voda sa tri česme u gradu, nije za piće.

„Ispitivanje arteskih česama rađena su u martu mesecu na svim česmama na kojima je predviđeno da se radi analiza kvaliteta vode. Ta ispitivanja su pokazala, da voda sa tri česme u gradu, u naselju Dva brata, kod srednje škole i kod Zlatne zvezde, nije za piće, jer su povišeni određeni parametri. Zavod za javno zdravlje Timok koji vrši zvaničnu kontrolu kvaliteta vode sa arteskih česama i nama dostavlja podatke, procenio je da voda sa ovih česama nije dobra za piće, kao ni za pripremu hrane“, istakla je Aleksandra i dodala:

„Sve česme koje nisu ispravne su vidno obeležene da bi se građanstvo o tome informisalo. Radi se samo o hemijskim parametrima, tačnije o povišenom gvožđu, mutnoći i boji, dok su mikrobiloški parametri  na svim česmama ispravni“, rekla je Bajić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>