Najnovije vesti
Home / Kultura / Vladimir Lazić ispoštovao želju Branislava Nušića
Vladimir Lazić ispoštovao želju Branislava Nušića
Foto: pozoristeterazije.com

Vladimir Lazić ispoštovao želju Branislava Nušića

Posle raznih verzija i rediteljskih čitanja našeg „živog“ klasika Branislava Nušića, prvi put mogao je da se gleda mjuzikl izdanju u Pozorištu na Terazijama. Naime, odigran je novi mjuzikl „Mister Dolar“, u režiji i adaptaciji Vladimira Lazića. 

Nije bilo lako raditi Nušićevo delo koje su morali da osvajaju korak po korak.  Tokom rada na predstavi bilo je i dramatično i burno, uz mnogo preispitivanja – rekao je reditelj Vladimir Lazić, i dodao:

- Ovaj komad je vivisekcija, kritika društva i džet-seta. Evo, 85 godina kasnije ništa se nije promenilo.

Predsednik Fondacije „Branislav Nušić“, praunuk pisca, Nebojša Nušić, predao je teatru statuetu slavnog komediografa u znak zahvalnosti što su  ispoštovali njegovu testamentarnu želju: da se neki njegov komad igra kao mjuzikl.

Glavni junaci ove Nušićeve satirične komedije, u kojoj se veliki pisac smeje u lice učmaloj i zatvorenoj grupi povlašćenih, jeste uvređeni Matković. On će uz pomoć medija izvesti jedan „duštveni eksperiment“ čiji je glavni junak konobar Žan koji će se, “ni kriv ni dužan”, naći u središtu ove Matkovićeve podvale malograđanštini.

Razlika u odnosu na original sastoji se u tome što se Žan neće tako lako prepustiti povratku u anonimnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>