Najnovije vesti
Home / Vesti / VLADIKA ILARION: MOLITVENI HOD U ZAJEČARU ZA OČUVANJE SRPSKIH SVETINJA U CRNOJ GORI
VLADIKA ILARION: MOLITVENI HOD U ZAJEČARU ZA OČUVANJE SRPSKIH SVETINJA U CRNOJ GORI

VLADIKA ILARION: MOLITVENI HOD U ZAJEČARU ZA OČUVANJE SRPSKIH SVETINJA U CRNOJ GORI

Vladika timočki Ilarion predstojao je svetim liturgijskim sabranjem u manastiru Svete Trojice kod Knjaževca. U manastirskom paraklisu posvećenom Svetom Nikoli, episkopu su sasluživali nastojatelj tog manastira, protosinđel Zaharija (Mitić) i arhiđakon Ilija (Jovanović), sabrat manastira Bukovo.

Episkop je tom prilikom podsetio na tešku situaciju u kojoj se nalazi naša crkva, narod i svetinje u Crnoj Gori. Zbog toga je najavio litiju – molitveni hod kroz Zaječar posle koje će se u zaječarskoj crkvi čitati moleban i Akatist Presvetoj Bogorodici.

Litija – molitveni hod će se održati ulicama Zaječara u petak, 17. januara, dan uoči Кrstovdana. Litija će se kretati od Saborne crkve, u 18.00 časova i završiće se, takođe u Sabornoj crkvi, molitvom za očuvanje naroda i svetinja u Crnoj Gori.

Episkop je nakon najave molitvenog hoda, sa prisutnima podelio radost zbog obnavljanja liturgijske zajednice u manastiru Svete Trojice postavljenjem protosinđela Zaharije za nastojatelja pomenutog manastira ali i za starešinu knjaževačke crkve.

Foto: Eparhija timočka

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>