Najnovije vesti
Home / Hronika / Vitomir Krstić iz Gamzigrada pretučen u svom dvorištu: ŠUTIRALI SU ME KAO LOPTU
Vitomir Krstić iz Gamzigrada pretučen u svom dvorištu: ŠUTIRALI SU ME KAO LOPTU

Vitomir Krstić iz Gamzigrada pretučen u svom dvorištu: ŠUTIRALI SU ME KAO LOPTU

-SKOČILI SU NA MENE, UDARILI SU ME, JA SAM PAO, I POČELI SU DA ME ŠUTIRAJU, VIŠE NISAM MOGAO DA USTANEM I POČEO SAM DA GUBIM SVEST. SUPRUGA MI JE REKLA DA JE POKUŠALA DA ME ODBRANI, ONDA JE DOŠLA I MOJA ĆERKA, STAVILA JE RUKE PREKO MENE, DA ME NE UDARAJU. BILO JE STRAŠNO. ŠUTIRALI SU ME KAO LOPTU…

Šezdesettrogodišnji Vitomir Krstić pretučen je u utorak, u svom dvorištu, ispred porodične kuće u Gamzigradu. Trojica muškaraca su, zbog problema oko parkiranja, pretukla Vitomira, dok je njegova supruga Višica, pokušavajući da odbrani muža, bila odgurnuta na zemlju od strane napadača, pri čemu je zadobila blagu povredu ramena. Nakon brze interevencije zaječarske policije, napadači su privedeni, saslušani, i upućeni Javnom tužilaštvu. Međutim, s obzirom na to da se, kako je navedeno, radi o lakim telesnim povredama, osumnjičeni su privedeni sudiji za prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira, gde su im izrečene novčane kazne.

Vitomir Krstić iz zaječarskog sela Gamzigrad, nije ni slutio da će se  jedan sasvim običan dan, pretvoriti u košmar. Naime, on je, vraćajući se u popodnevnim satima sa njive, ispred svoje kapije zatekao parkirano vozilo, stranih tablica. Kako u svoje dvorište nije mogao da uđe, ostavio je traktor do tog vozila i ušao u dvorište žureći da nahrani stoku, jer je, kako kaže, već zakasnio zbog radova u polju.

„Nakon desetak minuta, čuo sam kako neko doziva sa ulazne kapije, prišao sam do kapije, kada me je jedan od njih pitao što ne pomerim traktor, da oni mogu da odu. Ja sam im tada rekao da sačekaju malo, jer ja zbog njih nisam mogao da uđem u sopstveno dvorište, mogu i oni malo da sačekaju da nahranim živinu. Oni su tada rekli da će da pozovu policiju i ja sam im na to odgovorio da slobodno pozovu i da policija kazni onog ko je kriv. Nakon toga, jedan od njih mi je prišao, ja sam mahinalno podigao ruke i on se sklonio. Pošao sam zatim da pomerim traktor, i onda su skočili na mene, udarili su me, ja sam pao, i počeli da me šutiraju, ja više nisam mogao da ustanem i počeo sam da gubim svest. Supruga mi je rekla da je pokušala da me odbrani, onda je došla i moja ćerka, stavila je ruke preko mene, da me ne udaraju. Bilo je strašno. Šutirali su me kao loptu. Došla je hitna pomoć, prevezli su me u Zdravstveni centar, jer sam non stop povraćao, a glava i oko boleli, od udaraca. Jedan od lekara je rekao da ću ostati do ujutru, međutim, kasnije, nakon još nekih pregleda, rekli su mi da mogu da idem kući, priča nam, sa vidno izraženim hematomom na levom oku, još uvek veoma potrešen Vitomir.

Njegova supruga Višica, vidno potrešena, rekla nam je da je zaprepašćena nekulturom pojedinaca, koji su spremni da pretuku starijeg čoveka, koji je, na svu nesreću i srčani bolesnik, pa je sve teško podneo.

„Ja kada sam videla šta se dešava, potrčala sam da pomognem mužu, međutim, oni su ga šutirali sa svih strana. Bilo je jezivo. Mene su gurnuli, ja sam pala na kamen, udarila sam rame, pa je onda dotrčala naša ćerka, i stavila je ruke preko njega, jer se uplašila za oca, jedan ga šutira, drugi udara u glavu, to je bilo strašno. Jedva smo ga izvukli, njemu je posle pozlilo, počeo je da povraća. Pozvala je ćerka policiju, a oni kad su to čuli, upalili su auto i pobegli, preko Timoka, jedan od njih je ostao, pobegao na drugu stranu, pa su se vratili po njega. Policija je brzo reagovala, našli su ih i oni su bili privideni. I mi smo pozvani da damo izjavu policiji, što smo i uradili. Onda smo otišli u Javno tužilaštvo, ali našu izjavu niko nije uzeo, rekli su da smo slobodni, niko nas ništa nije pitao, niti znamo da li su napadači kažnjeni“, rekla je Višica.

Sobzirom na to da su, kako navode u Osnovnom javnom tužilaštvu, prema činjeničnom stanju, osumnjičeni izvršili dva krivična dela laka teslesna povreda, za koja se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi, protiv tri lica pokrenut je prekršajni postupak zbog učestvovanja u tuči.

Prekršajni sud u Zaječaru, nakon toga je, s obzirom na to da se radi o stranim državljanima, po hitnom postupku, na osnovu njihovih priznanja okrivljenima izrekao novčanu kaznu.

„Lica su proglašena odgovornim za prekršaj iz člana 9, stav 3, Zakona o javnom redu i miru i izrečene su im novčane kazne“, navodi se u dopisu Prekršajnog suda u Zaječaru.

Nezadovoljan ovakvim ishodom situacije, Vitomir će, kaže, po privatnoj tužbi potražiti pravdu na sudu.

„Znači neko može da dođe u tuđe dvorište, kao što su njih trojica došli u moje, prebije vlasnika, a zatim da bude kažnjen novčanom kaznom. Naći ću advokata, meni ne treba ništa, samo da pravda bude zadovoljena“, zaključuje Vitomir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>