Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Viši sud u Zaječaru: Alen Marković osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva
Viši sud u Zaječaru: Alen Marković osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva

Viši sud u Zaječaru: Alen Marković osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva

Zbog dvostrukog ubistva koje je počinio 14. marta prošle godine, kada je u porodičnoj kući u boljevačkom selu Sumrakovac sekirom ubio svoju babu Ljubicu Marković (85) i svog dedu Milana Markovića (88), Alen Marković (27) je osuđen pravnosnažnom presudom na 20 godina robije.

Presudu je doneo Viši sud u Zaječaru, a potvrdio je Apelacioni sud u Nišu, prenosi Blic.

 Alen, koji inače boluje od epilepsije, pre izvršenih ubistava je sa svojim ocem Zoranom pio ispred lokalne prodavnice. Uveče je, pijan, došao u dom babe i dede, koji su primali poljoprivredne penzije po 10.000 dinara, i tražio novac.

Oni su odbili, pa je unuk Alen otišao u dorište, uzeo sekiru, vratio se u kuću i počeo da ih udara sečivom.

Nesrećna baka je preminula na licu mesta, dok je njegov deda preminuo par sati kasnije u bolnici u Boru.

– Ubistva su se dogodila oko 23 sata. Kada smo uhapsili Alena, on je bio toliko pijan da uopšte nije mogao da bude saslušan – saznali smo nezvanično od policije.

Alen je u selu važio za mirnog mladića, kažu da je bio „momak za primer“, pa je ovo ubistvo šokiralo sve koji ga poznaju.

Mladić nije bio zaposlen, a meštani su za „Blic“ ispričali da je Alen dobijao otkaz gde god bi uspeo da se zaposli jer je imao česte epileptične napade.

Marijana Marković, nevenčana Alenova supruga, s kojom on ima jednogodišnju ćerkicu, bila je u šoku posle dvostrukog ubistva i Alenovog hapšenja.

– Alen je uvek bio miran, povučen. Nikada ne bih očekivala da će izvršiti neki zločin. Brinuo je o sebi zbog epilepsije… Često se dešavalo da padne s bicikla zbog napada – rekla je Marijana neposredno nakon ubistva a prenosi Blic.

Prilikom presude su kao olakšavajuće okolnosti razmotrene Alenova bolest i veliki uticaj alkohola pod čijim je dejstvom bio u vreme izvršenja zločina.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>