Najnovije vesti
Home / Ritam grada / VEŽBA EVAKUACIJE u slučaju požara danas u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru
VEŽBA EVAKUACIJE u slučaju požara danas u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru

VEŽBA EVAKUACIJE u slučaju požara danas u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru

U okviru projekta „Klikni zeleno“, Timočki Omladinski Centar u partnerstvu sa Odeljenjem za vanredne sitacije u Zaječaru, organizuje danas vežbu evakuacije u slučaju požara, u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru.  

„U toku realizacije projekta direktno smo uključili i naše sugrađane, tako da smo u saradnji sa predstavnicima Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru i zaječarske Vatrogasne jedinice najpre deci, srednjih škola održali obuku u okviru koje smo im objasnili kako pravilno uraditi evakuaciju prilikom nekog neočekivanog i vanrednog događaja, kako izgleda plan evakuacije, zborno mesto  a zatim ćemo danas izvesti i celu vežbu simulacije evakuacije iz zgrade Doma učenika“, kažu u TOC-u.

Vežba evakuacije u slučaju požara zakazana je za 18 sati.

Inače, Timočki Omladinski Centar iz Zaječara od septembra prošle godine realizuje projekat Klikni zeleno kroz program podrške organizacijama civilnog društva CSOnnect Regionalnog centra za životnu sredinu i Švedske agencije za razvoj i saradnju. Cilj projekta je da podigne kapacitete TOC-a i mreže partnera u istočnoj Srbiji da mogu aktivno da prate pripremu, usvajanje i praćenje lokalnih i nacionalnih politika iz oblasti životne sredine, kao i pregovaračkog poglavlja 27. TOC i mreža organizacija istočne Srbije u okviru projekta imaju poseban osvrt na dve celine iz pregovaračkog poglavlaja 27 – Zaštita životne sredine, a to su Horizontalno zakonodavstvo i Civilna zaštita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>