Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Veliko interesovanje za upravnike zgrada -Prva obuka u Zaječaru u oktobru
Veliko interesovanje za upravnike zgrada -Prva obuka u Zaječaru u oktobru

Veliko interesovanje za upravnike zgrada -Prva obuka u Zaječaru u oktobru

Stambene zgrade u Srbiji uskoro će dobiti prve profesionalne upravnike, a sudeći po broju kandidata za obuku, interesovanje za taj posao je ogromno kako u Srbiji, tako i u Timočkoj krajini. Obuka za prvu grupu polaznika u Zaječaru, biće organizovana u oktobru.  

Privrеdnа kоmоrа Srbiје, u sklаdu sа Zаkоnоm о stаnоvаnju i оdržаvаnju zgrаdа, pоčеlа је sa rеаlizаciјom оbuke zа sticаnjе licеncе prоfеsiоnаlnоg uprаvnikа zgrаdа. Poslovima profesionalnog upravlјanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravlјanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika. 

Uslovi koje fizičko lice treba da ispuni da bi steklo kvalifikaciju profesionalnog upravnika, su: da ima najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, položi ispit za profesionalnog upravnika i stekne licencu, upiše se u registar koji vodi Privredna komora Srbije.

„Imamo jednu kategoriju upravnika, na osnovu Zakona o stanovanju, to su bivši i novoizabrani predsednici kućnih saveta, a imamo i kategoriju lincencirani upravnik zgrade, tamo gde stanovnici pojedinih zgrada ne mogu da izaberu svog upravnika, onda će po Zakonu morati da imaju upravnika, i to sa liste onih koji su završili obuku, položili i upisani su u registar Privredne komore Srbije“, istakla je Dragoslava Đokić, stručni saradnik Regionalne privredne komore u Zaječaru.

U zavisnosti od broja polaznika, optimalna grupa je 20-25 polaznika, za sada, polovina tog broja se već prijavila iz Zaječara, Bora, Kladova, Negotina…

„Mi smo trenutno okupili jednu grupu ljudi u Zaječaru, koja bi tokom oktobra trebalo da završi ovu obuku, a predavači na obuci su uglavnom iz Zaječara, koji su se na vreme pojavili iz pojedinih oblasti, a ostatak predavača će verovatno biti iz Beograda. Obuka će trajati 7 dana, ukupno 50 školskih časova ali moram da napomenem da tih sedam dana ne moraju biti vezano, dan za danom“, napomenula je Dragoslava.

Cena obuke iznosi 30.000,oo dinara sa PDV, a za polaganje ispita, izdavanje licence i upis u registar, cena je 13.000,00 din. (+PDV).

Prijavljivanje je u toku a detaljnije informacije o obuci, zainteresovani mogu dobiti na 019/421-411.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>