Najnovije vesti
Home / Kultura / VELIKI HUMANITARNI KONCERT za pomoć malom Nemanji – Nastupaju: Željko Vasić, Nataša Bekvalac, OK bend i Dejan Matić!
VELIKI HUMANITARNI KONCERT za pomoć malom Nemanji – Nastupaju: Željko Vasić, Nataša Bekvalac, OK bend i Dejan Matić!

VELIKI HUMANITARNI KONCERT za pomoć malom Nemanji – Nastupaju: Željko Vasić, Nataša Bekvalac, OK bend i Dejan Matić!

Veliki humanitarni koncert za pomoć malom Nemanji iz Zaječara, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Zaječara, a u organizaciji Željka Vasića, JKP “Timok -održavanje” i Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, biće održan 15. novembra u hali sportova na Kraljevici. Kako navode organizatori, učešće su do sada potvrdili Željko Vasić, Nataša Bekvalac, OK bend i Dejan Matić!

Organizatori pozivaju ljude dobre volje i velikog srca da dođu na humanitarni koncert i pomognu u prikupljanju sredstava za operaciju malog Nemanje Jovanovića.

Četvorogodišnji Nemanja Jovanović iz Zaječara od rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba.

Prvu u nizu potrebnih operacija koja bi Nemanji Jovanoviću poboljšala funkciju pluća i fiziološki balans tela trebalo bi da izvedu dvojica specijalista – neurohirurg – spinalni hirurg dr Milenko Savić i ortoped – spinalni hirurg dr Vojislav Basara. Oni su se, prema pisanju Blica, unapred odrekli zarade od ovog zahvata.

Kako bi sve proteklo na najvišem nivou, klinika „Atlas“ u kojoj bi operacija bila izvedena, angažovala je i hirurga iz Nemačke dr Heika Kolera, ali i uložila ogromne napore da bi pronašla odgovarajući ugradni materijal, te ukupni troškovi zahvata iznose 32.000 evra.

- Smisao svega što radimo jeste jaka želja da pacijentima pokažemo da se zahvati koji su komplikovani i za svetsku medicinu mogu raditi u Srbiji. Nema potrebe da naši ljudi idu u inostranstvo kada usluge mogu dobiti u svojoj zemlji i to čak za znatno manje novca – kaže za „Blic“ dr Vojislav Basara.

Iako primećena odmah po rođenju, bolest zbog nedovoljne razvijenosti koštanog sistema nije mogla biti otklonjena pre druge godine života.

- Urođeni deformitet posledica je nepravilnog formiranja pršljenova kičmenog stuba, a izražen je u formi istovremenog pogrbljavanja i krivljenja u stranu. Nemanjin slučaj je specifičan jer je stepen zakrivljenosti kod njega ekstreman – pojašnjava dr Savić, a prenosi Blic. Prema rečima doktora, ovakav zahvat još nije rađen u Srbiji. Potrebni implantati su nestandardni, napravljeni su konkretno za Nemanju.

Koncert u Sprtskoj hali na Kraljevici počinje u 20,00 sati.

Cena ulaznice je 600,00 dinara, a za uplate preko žiro računa dovoljno je na ulazu pokazati uplatu tog, ili većeg iznosa.

Račun broj: 265-0000005277112-41 Raiffazen banka (naznaka za pomoć u lečenju Nemanje Jovanovića).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>