Najnovije vesti
Home / Vesti / Istočna Srbija pod snegom -RHMZ: Sutra značajno povećanje visine snežnog pokrivača
Istočna Srbija pod snegom -RHMZ: Sutra značajno povećanje visine snežnog pokrivača

Istočna Srbija pod snegom -RHMZ: Sutra značajno povećanje visine snežnog pokrivača

Na sajtu RHMZ objavljeno je da se danas na jugozapadu i jugu, a sutra i u većem delu Srbije (osim na severu) očekuju obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača (od 10 do 20 cm), a u planinskim predelima i stvaranje snežnih nanosa.

Upozorenje je objavljeno i za područje istočne Srbije.

Navodi se da se sutra u većem delu Srbije očekuju nove snežne padavine i povećanje visine snežnog pokrivača za oko 10 centimetara.
Na snazi su zbog snega žuti i narandžasti alarm u celoj zemlji.

Meteos je saopštio da se i u petak očekuje oblačno vreme s povremenim snegom.

Temperatura će biti u „minusu“ u većini krajeva.

U subotu ujutro mraz i manji porast temperature uz još jedno prolazno naoblačenje, dok će u pondeljak biti još malo toplije, ali s mogućom kišom i susnežicom.

Zbog snega i mokrih kolovoza saobraćaj se u Timočkoj krajini odvija otežano, a zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je od 16:00 preko prevoja Tresibaba. Usled klizavih kolovoza iz AMSS upozoravaju da treba smanjiti brzinu i udvostučiti bezbedno odstojanje između vozila, kako bi se sprečili lančani udesi i izletanja sa kolovoza. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>