Najnovije vesti
Home / Hronika / VELIKA AKCIJA MUP-A I U ZAJEČARU: Pored vikendice kod Grljana i u Skrobnici uzgajao indijsku konoplju
VELIKA AKCIJA MUP-A I U ZAJEČARU: Pored vikendice kod Grljana i u Skrobnici uzgajao indijsku konoplju
Ilustracija, Foto: MUP

VELIKA AKCIJA MUP-A I U ZAJEČARU: Pored vikendice kod Grljana i u Skrobnici uzgajao indijsku konoplju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u više odvojenih akcija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodna tri dana uhapsili su 28 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto je 30,6 kilograma narkotika, od čega 28,6 kilograma marihuane, 1,4 kilogram heroina, 509 grama amfetamina, 35 tableta ekstazija, 28,5 grama kokaina, 22 grama hašiša i 200 tableta različitih vrsta.

Takođe, oduzeto je i 12 pušaka, sedam pištolja, od kojih je jedan automatski, jedan revolver, kao i 1.871 komad municije različitog kalibra.

Zbog istih krivičnih dela protiv još 28 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M. J. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u ranijem periodu otkrila dva zasada od ukupno 11,5 kilograma marihuane u sirovom obliku.

Postoji osnovi sumnje da je M.J. na njivi u blizini svoje vikendice u mestu Grljan i na drugoj parceli u ataru sela Skrobnica posadio i uzgajao pomenute biljke indijske konoplje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>