Najnovije vesti
Home / Vesti / VEJE LI, VEJE: U istočnoj Srbiji danas oblačno sa snegom -OPREZ U VOŽNJI!
VEJE LI, VEJE: U istočnoj Srbiji danas oblačno sa snegom -OPREZ U VOŽNJI!

VEJE LI, VEJE: U istočnoj Srbiji danas oblačno sa snegom -OPREZ U VOŽNJI!

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, ujutru i sa susnežicom, samo u Timočkoj Krajini, na severu Vojvodine i na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Češće padavine očekuju se ujutru i pre podne, preciziraju u RHMZ. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području mestimično i jak, jugoistočni i istočni, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine. Uz jak i olujni vetar na planinama istočne Srbije moguća je pojava snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od -1 do 4 stepena, najviša dnevna od 1 stepen na severu i u Timočkoj Krajini do 8 stepeni u centralnim i južnim krajevima.

U Zaječaru danas oblačno sa snegom. Najviša dnevna temperatura 0 stepeni. U petak slično vreme, oblačno i hladno sa snegom. Minimalna temperatura -6, najviša dnevna oko nule. 

Tokom dana očekuju se kiša i susnežica, a na severu i istoku zemlje sneg, uz povećanje visine snežnog pokrivača.Zbog snega na kolovozu, i mogućih manjih snežnih nanosa posebno u istočnim krajevima Srbije, vozače očekuje usporena vožnja.Sneg nije uticao na prohodnost puteva, dobroj prohodnosti doprinele su i neprestane intervencije putara, ističe se u saopštenju.

Oprezna vožnja neophodna je u višim predelima Ivanjice, kao i na prevojima Popadija, Tresibaba i Čestobrodica. Zbog magle budite oprezni na području Zlatibora, Požege, Kopaonika i Crnog Vrha, a sa sumaglicom treba računati po kotlinama zapadne i južne Morave, pored Dunava i Save. Ono što je karakteristično za ovakve vremenske uslove su i učestali odroni, najviše duž Đerdapske magistrale ali i na ostalim putevima koji vode kroz useke i klisure.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.
Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, dodaje se u saopštenju.

Putevi prvog prioriteta u Timočkoj krajini su mokri, na putevima drugog prioriteta ima snega od 2 do 5 centimetara, dok na putevima trećeg prioriteta ima snega od 5 do 10 centimetara. Vidljivost je smanjena usled snega i vetra u celom regionu, magle ima u Klokočevcu i Sokobanji gde je vidljivost smanjena od 50 do 100 metara. Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Na području Negotina, na pojedinim deonicima na kolovozu, ima mestimično palog drveća, a kod Golubinja odron na putu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>