Najnovije vesti
Home / Vesti / Većnici dali saglasnost na izmenu programa poslovanja JKP „Timok održavanje“ Zaječar
Većnici dali saglasnost na izmenu programa poslovanja JKP „Timok održavanje“ Zaječar

Većnici dali saglasnost na izmenu programa poslovanja JKP „Timok održavanje“ Zaječar

U PLANU OSVETLJENJE DRVENOG MOSTA NA POPOVOJ PLAŽI, NABAVKA OPREME ZA REDOVNO ODRŽAVANJE ZELENILA, DODATNO ANGAŽOVANJE RADNIKA PO UGOVORU O PRIVREMENIM I POVREMENIM POSLOVIMA

Na juče održanoj sednici Gradskog veća u Zaječaru usvojeno je Rešenje o davanju saglasnosti na drugu izmenu programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ Zaječar za ovu godinu. Kako je na sednici obrazloženo, izmenom plana poslovanja obuhvaćeni su, između ostalog, poslovi koji će tek biti urađeni u gradu. Naime, u planu je osveteljenje drvenog mosta na Popovoj plaži u Zaječaru, kao i osvetljenje samog prilaza mostu, a biće i dodatno zaposleni radnici po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima preko Nacionalne službe za zapošljavnje.

„Izmena programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uslovljena je obimom poslovanja sa kojim se mi susrećemo, pa je s tim u vezi bilo neophodno da se prihodna i rashodna strana izmene. Kada je u pitanju prihodna strana, došlo je do povećanja prihoda od održavanja javne rasvete i zelenih površina. Ako uzmemo u obzir da je u planu grada i našeg preduzeća rad zimskog, odnosno zatvorenog bazena, neophodno je predvideti i prihode od prodaje ulaznica. Isto tako, u planu grada je da nam dodeli još radnika preko Nacionalne službe za zapošljavanje, pa je i ta pozicija povećana“, istakao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“ Zaječar i dodao:

„Kada je u pitanju rashodna strana došlo je do mnogih izmena, ali se najbitnije stavke odnose na smanjenje pozicije utroška električne energije. Imajući u vidu situaciju Sportsko poslovnog centra „Timok“ i spor koji se odnosi na odlazak te firme u likvidaciju ili stečaj, Elektrodistribucija ne dozvoljava, dok se ne utvrdi da li će SPC Timok otići u likvidaciju ili stečaj, da se brojilo prebaci na novu firmu, tako da do sada nismo imali troškove električne energije, pa je bilo neophodno smanjiti i tu poziciju sa 5 miliona na 2 miliona, jer ne znamo ni kada ćemo imati te troškove. Takođe smo povećali još dve pozicije. Prva pozicija je elektromaterijal za rekonstrukciju javne rasvete. Naime, u planu je osvetljenje drvenog mosta na Popovoj plaži, kao i sam prilaz mostu. Ta pozicija se povećava sa milion i 700, na 2 miliona i 700 hiljada dinara. Povećava se takođe i pozicija koja se odnosi na elektromaterijal za održavanje javne rasvete u gradu. Dosta poslova imamo i na uređenju prostora gde će se održati Gitarijada, pa je neophodno povećati te pozicije da ne bi došli u situaciju da tokom leta nemamo poziciju za nabavku materijala“.

Lalić je dodao da je izmenama programa o poslovanju JKP „Timok održavanje“ povećana i pozicija za nabavku opreme za redovno održavanje zelenila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>