Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Veći deo zemlje od jutros u plusu, dok u Timočkoj Krajini ponegde provejava susnežica
Veći deo zemlje od jutros u plusu, dok u Timočkoj Krajini ponegde provejava susnežica

Veći deo zemlje od jutros u plusu, dok u Timočkoj Krajini ponegde provejava susnežica

Veći deo zemlje probudio se danas u plusu, a očekuju se maksimalne temperature i do 13 stepeni. U Timočkoj Krajini tempereture i dalje ispod nule.

Najhladnije je jutros bilo u Negotinu, kada je u 5 sati izmereno  -5 stepeni.
U Zaječaru u 9 sati izmeren -1 stepen, Crni vrh meri 5 stepeni, a na Babinom zubu 1 stepen iznad nule.

U okolini Kladova od jutros provejava susnežica. Na kolovozima II prioriteta snega mestimično ima do 2 cm, a na putevima III prioriteta do 3 cm. Vidljivost je smanjena preko prevoja Čestobrodica, na prilazu Babinom zubu i u okolini Bora, Negotina i Klokočevca.
Učestali su sitni odroni na prilazu Babinom zubu,a moguće je i poleđivanje usled niskih temperatura.

Kako saopštavaju u Preduzeću za puteve u Zaječaru mehanizacija za zimsko održavanje puteva je u punoj pripravnosti na punktovima i spremna za intervencije. U slučaju padavina ili po nalogu investitora, mašine su spremne za čišćenje i održavanje gradskih ulica i opštinskih puteva.

Veći oprez za volanom potreban je na deonicama pored stenskih useka, klisura i pored rečnih tokova, jer su zbog oscilacije u temperaturama odroni na putevima ovih dana nešto češći. Iz AMSS upozoravaju na oštećenja na putu nastala posle ledenih dana.

Za vikend nas očekuje još toplije vreme sa maksimalnim temperaturama do 15 stepeni, da bi nas od nedelje opet „presekla“ hladnoća, dok bi kiša mogla da pređe u susnežicu i sneg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>