Najnovije vesti
Home / Kultura / Večeras na Zoranovim danima „JEDAN DŽEKSON VIŠKA“ -Publika uživala, smejala se, aplaudirala…
Večeras na Zoranovim danima „JEDAN DŽEKSON VIŠKA“ -Publika uživala, smejala se, aplaudirala…

Večeras na Zoranovim danima „JEDAN DŽEKSON VIŠKA“ -Publika uživala, smejala se, aplaudirala…

“JEDAN DŽEKSON VIŠKA” DRAMSKOG TEATRA “RAČO STOJANOV” IZ GABROVA (BUGARSKA) ODUŠEVIO ZAJEČARSKU PUBLIKU –- NASTAVAK SARADNJE DVA TEATRA – ZORANOV BRK OTIŠAO U RUKE DIMO DIMOVA – “JAKO SAM PRIJATNO IZNENAĐEM I SVAKAKO NISAM OČEKIVAO OVU NAGRADU. ZAJEČARSKA PUBLIKA JE DIVNA!“, REKAO NAKON DODELE DIMO DIMOV

Komad koji smo gledali, četvrte večeri 25. Dana Zorana Radmilovića “Jedan Džekson viška”, Dramskog teatra “Račo Stojanov” iz Gabrova u Bugarskoj, po tekstu Artura Nufilda u režiji Nevene Miteve oduševio zaječarsku publiku.

“Jedan Džekson viška” je divna komedija situacije. Usred noći ljubavna igra između Nensi i Fil je u punom zamahu. Ali na opšte zaprepašćenje muž joj se iznenada vratio. Publika je imala prilike da vidi kako će pobeći preljubnici? Da li će pomoći genijalna laž, da je to komšiničin ljubavnik koji je u stvarnosti njegova žena. On se predstavio kao Robert Džekson sa imenom svog prijatelja. Ali ubrzo se pojavljuje još jedan Džekson. Celu priču sjajno prate i kostimi, muzika i scenografija. Bogate i vrlo komične slike. Erotika i smeh često idu ruku pod ruku.

Publika je gledajući ovu predstavu uživala, smejala se i aplaudirala na otvorenoj sceni iz slike u sliku. Jezička barijera ne postoji. Ogroman trud celog ansambla, što se itekako videlo na licima glumaca sa kojih je kapao znoj, publika je nagradila najdužim i najsnažnijim aplauzom na kraju izvođenja. Sve u svemu videli smo urnebesnu komediju, komediju situacije u kojoj je možda i ceo ansambl zaslužio Zoranov brk. Pa ipak žiri je odlučio, u paleti nekoliko sjajnih tumačenja, da Zoranov brk dodeli Dimo Dimovu.

Dimo Dimov “Jako sam prijatno iznenađen i svakako nisam očekivao ovu nagradu. Zaječarska publika je divna i bilo je lepo igrati za njih večeras ovde. Prvi put, ne i poslednji, nadam se!“.

Nevena Miteva, reditelj komada i upravnik teatra u Gabrovu je izrazila zadovoljstvo zbog gostovanja u Zaječaru i dodala da će zaječarsko pozorište gostovati na međunarodnom pozorišnom festivalu sledeće godine u Bugarskoj i kako ovo nije njihovo prvo gostovanje ovde. Oni su 2004. godine učestvovali na ovoj manifestaciji i upoznati su sa likom i delom Zorana Radmilovića. Tako da ovo gostovanje predstavlja nastavak jedne uspešne i plodne saradnje ova dva teatra.

Pete večeri 25. Dana “Zorana Radmilovića” u Zaječaru na programu je predstava “SINOVI UMIRU PRVI”, koju je po tekstu Mate Matišića u Nardnom pozorištu Republike Srpske – Banja Luka režirao Marko Misirača.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>