Najnovije vesti
Home / Kultura / Večeras i sutra koncerti polaznika Kampa klasične muzike u Zaječaru
Večeras i sutra koncerti polaznika Kampa klasične muzike u Zaječaru

Večeras i sutra koncerti polaznika Kampa klasične muzike u Zaječaru

U Osnovnoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru u toku je treći Kamp klasične muzike koji će trajati do 18. avgusta.

Ovogodišnji kamp okupio je pedesetak učenika i studenata. Radionice drže profesori klavira, flaute, gitare, harmonike, violine i violončela, kao i jedan korepetitor.

Cilj kampa je edukacija mladih u oblasti instrumentalne muzike, ali i popularizacija umetničke muzike, razvoja i afirmacije muzičkih talenata.

Tokom trajanja kampa, planirani su i koncerti, kako profesora, tako i polaznika kampa. Prvi je održan proteklog vikenda na Feliks Romulijani, kada su nastupili profesori.

Polaznici kampa koncert će održati večeras, od 20 sati u sali muzičke škole, ali i sutra, kada će na zaječarskom skveru polaznici održati završni koncert. Početak koncerta je u 19 sati.

Organizatori kampa su Muzička škola „Stevan Mokranjac“ Zaječar, Srpski muzički centar iz Beograda, zaječarski muzej, Centar za kulturu i turizam CEKIT Zaječar, a organizaciju je pomogao i Hotel Srbija Tis. Pokrovitelj je grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>