Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Večeras finale Tehnološke inovacije: TIM „ECO AQUA“ IZ RUDNIKA VRŠKA ČUKA BORI SE ZA I MESTO!
Večeras finale Tehnološke inovacije: TIM „ECO AQUA“ IZ RUDNIKA VRŠKA ČUKA BORI SE ZA I MESTO!

Večeras finale Tehnološke inovacije: TIM „ECO AQUA“ IZ RUDNIKA VRŠKA ČUKA BORI SE ZA I MESTO!

Večeras se u Beogradu održava finalno takmičenje u Tehnološkim inovacijama za 2016.god,  na kome učestvuje „ECO AQVA“ tim  iz  Rudnika antracita “Vrška Čuka“ Avramica kod Zaječara i  sa Tehničkog  fakulteta  iz Bora   u  oblasti ekologije sa inovativnom proizvodnjom FILTER-ANTRACITA .

Vođa tima je Jovica Sokolović sa Tehničkog fakulteta u Boru, dok su članovi tima Branislav Stakić i Savo Perendić iz Rudnika antracita Vrška Čuka Avramica.

Direktan prenos takmičenja je u 20,00 sati na RTS-u 2.

Inovacija  Tima „ECO AQVA“ sastoji se u proizvodnji filter antracita, od uglja antracita, a koji se koristi za prečišćavanje : vode za ljudsku upotrebu, industrijski zauljene i zamašćene vode, kao i rudničkih otpadnih voda.

Takmičenje se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredne komore Srbije, Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Beograda i Radio televizije Srbije.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>