Najnovije vesti
Home / Kultura / Veče filmske muzike u Radul begovom konaku
Veče filmske muzike u Radul begovom konaku

Veče filmske muzike u Radul begovom konaku

U ponedeljak, 26. juna  u Radul begovom konaku biće održano Veče filmske muzike.

U okviru ovog kulturno-obrazovnog programa, koji se sastoji od kombinovane audio i vizuelne prezentacije, biće prezentovan kratak hronološki pregled filmske muzike u svetu i kod nas i biće predstavljeni  najveći stvaraoci filmske muzike. Osim ovoga, prema rečima organizatora, posetioci će moći da uživaju i u filmskoj muzici, odnosno muzičkom programu kojeg će izvoditi Magdalena Matić Megi na klaviru i Zoran Milanović Kule za mix pultom (Geršvin, Moricone, Tiomkin, Žare, Vangelis, Sepe, Privšek Kovač…). Nastupiće i kantautori Stevan Jovanović i Mihajlo Grbić.

U Radul begovom konaku će u toku trajanja filmske večeri, biti izloženi panoi sa informacijama o filmskoj muzici i najvećim stvaraocima filmske muzike.

Organizator ovog kulturnog događaja je Slovenačka kulturna zajednica “Ivan Cankar” iz Zaječara sa diskofilima, ljubiteljima dobre muzike i poznavaocima filma i filmske muzike.

 Program u režiji Miroslava Piljušića, vodiće Sanela Božinović i Nemanja Nikolić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>